Μεταπτυχιακά

MSc ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Περιγραφή Προγράμματος

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής που προσφέρουμε σε συνεργασία με το διακεκριμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLan) και οδηγεί επιπλέον, στην απόκτηση και του European Certificate of Psychotherapy από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών αυτό αποτελεί την εξέλιξη και συνέχεια: 

►Του προγράμματος που σχεδιάστηκε από τους πατέρες της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και της Συμβουλευτικής Carl Rogers, Charles Devonshire και Alberto Zucconi!
 
►Του προγράμματος που για πρώτη φορά το 1989, διοργάνωσαν και προσέφεραν στην Ελλάδα οι ιδρυτές του ICPS (τότε Ινστιτούτο Προσωποκεντρικής Προσέγγισης Ελλάδος), Πόλλυ Ιωσηφίδη, Ιούλιος Ιωσηφίδης και Charles Devonshire, θεσπίζοντας επισήμως την Προσέγγιση και τη Συμβουλευτική στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.
 
►Του προγράμματος που εγκρίθηκε από το American Psychοlogical Association (A.P.A.), ως πρόγραμμα κατάρτισης ψυχολόγων στη συγκεκριμένη Προσέγγιση και εισήγαγε τη βιωματική εκπαίδευση στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στη χώρα μας.
 
►Του πρώτου Μεταπτυχιακού  που ιδρύθηκε στη χώρα στον τομέα αυτό (1994) και αποτέλεσε το μέτρο σύγκρισης έναντι άλλων προγραμμάτων στην Ευρώπη, ενώ μέσω αυτού, εδραιώθηκε η έννοια της «Συμβουλευτικής» στην Ελλάδα.


To Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα προσφέρεται σε 2 έτη Πλήρους Φοίτησης (Full-Time) ή 4 έτη Μερικής Φοίτησης (Part-Time).

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό συνδυασμό επιστημονικής κατάρτισης, βιωματικής ανάπτυξης, πρακτικής εφαρμογής και ερευνητικής τεκμηρίωσης. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην εις βάθος γνώση και εμπειρία της Προσωποκεντρικής, της μιας εκ των τριών κορυφαίων θεραπευτικών προσεγγίσεων στην ψυχική υγεία και ευημερία. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστούν ως Προσωποκεντρικοί και Βιωματικοί Σύμβουλοι και Ψυχοθεραπευτές και να διαπρέψουν στο χώρο της ψυχικής υγείας.
 

Κατά τις τελευταίες 3 δεκαετίες, έχουν ελέγξει και αναγνωρίσει την ποιότητα του προγράμματος, Εξωτερικοί Εξεταστές – External Examiners, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του χώρου της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, παγκοσμίου βεληνεκούς και εγνωσμένης φήμης, όπως οι Professor John McLeod, Professor Mick Cooper, Professor Brian Thorne, Professor Dave Mearns, Dr. Paul Wilkins, Dr. Peter Pearce, Professor Michael O’Rourke κ.α.

 
 
Μεταξύ άλλων καλύπτει:
 
 • Τη θεωρητική εκπαίδευση και κατάρτιση στις Αρχές της Προσωποκεντρικής και στη φιλοσοφία που διέπει τη Θεωρία Θεραπείας και Θεωρία Προσωπικότητας.
 • Τη διευρυμένη και συγχρόνως στοχευμένη προσωπική ανάπτυξη του κάθε μέλους της εκπαιδευτικής ομάδας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία για την άσκηση του επαγγέλματος.
 • Την εφαρμοσμένη βιωματική εκπαίδευση στην τέχνη της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και στην εφαρμογή των μεθόδων της Προσωποκεντρικής.
 • Εντατική εκπαίδευση στην διαφοροδιάγνωση και ψυχοπαθολογία παιδιών και ενηλίκων.
 • Την εκτεταμένη εκπαίδευση στις ρίζες και αξίες της κλασσικής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, αλλά και στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών συμπεριλαμβανομένων των φυλών της Προσωποκεντρικής, όπως του Focusing, του Emotion Focused Therapy, του Pluralism και του Expressive Arts.
 • Την εκπαίδευση στην ενσωμάτωση και αποτελεσματική χρήση της εποπτείας στην καθημερινότητα του επαγγελματία συμβούλου/ψυχοθεραπευτή.
 • Ηθικά, επαγγελματικά και νομικά ζητήματα στην εφαρμογή της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.
 • Τη θεωρητική και εφαρμοσμένη σύγκριση μεταξύ των κυρίαρχων προσεγγίσεων και την απόκτηση ανεπτυγμένων δεξιοτήτων στη κατανόηση της προσφοράς της κάθε προσέγγισης.
 • Την άρτια επιστημονική κατάρτιση με σκοπό την επιτυχημένη μελλοντική συνεργασία σε διεπιστημονικό πλαίσιο (π.χ. συνεργασία με ψυχιάτρους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ.).
 
Επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:
 
 • Μεταπτυχιακό με διεθνή αναγνώριση από ένα από τα διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και απόκτηση του European Certificate of Psychotherapy (ECP) - Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP).
 • Αναγνώριση στην Ελλάδα με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο Μεταπτυχιακό των ΜΠΣ των δημοσίων ΑΕΙ.
 • Διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγοί  κτλ) με μεγάλη πείρα στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και την εφαρμογή της στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή κουλτούρα.
 • Ευέλικτο πρόγραμμα ώστε να συνδυάζεται με άλλες υποχρεώσεις του εκπαιδευόμενου.
   
Κριτήρια Εγγραφής:
 
 • Πανεπιστημιακό πτυχίο, κατά προτίμηση στην Ψυχολογία ή σε παρεμφερή επιστημονικό κλάδo (ιατρική, εκπαίδευση, κοινωνιολογία, κοινωνικών λειτουργών, ανθρωπολογίας κτλ). Σε περίπτωση κατοχής διαφορετικού πτυχίου θα εξεταστεί η αίτηση ανάλογα με την ύπαρξη άλλων εκπαιδεύσεων ή επαγγελματικής πείρας. Για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σπουδών εκτός της Ψυχολογίας, προσφέρονται συμπληρωματικά μαθήματα στο ICPS. Ο αριθμός και η θεματολογία των μαθημάτων καθορίζονται κατά περίπτωση.
 • Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (το πρόγραμμα προσφέρεται στα Ελληνικά, αλλά η γνώση αγγλικών είναι απαραίτητη για τη μελέτη της βιβλιογραφίας).
 • Επιτυχημένη προσωπική συνέντευξη όπου ο υποψήφιος καλείται να υποστηρίξει την ικανότητά του να παρακολουθήσει μαθήματα Μεταπτυχιακού επιπέδου μέσα σε ένα έντονα βιωματικό και ακαδημαϊκό πλαίσιο.
 • Επιτυχημένη ψυχομετρική αξιολόγηση στην οποία να καταδεικνύεται η ετοιμότητα του υποψηφίου να ενταχθεί σε ένα έντονα βιωματικό πρόγραμμα.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα αυτό είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας και στην ψυχοθεραπεία, με σκοπό την ανάπτυξη επαγγελματιών στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ΔΕΝ απευθύνεται σε οποιονδήποτε βιώνει στην παρούσα φάση της ζωής του ή βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν οποιαδήποτε έκφανση ψυχολογικής δυσπροσαρμοστικότητας, ούτε και αποτελεί κατά οποιονδήποτε τρόπο πρόγραμμα προσωπικής ή ομαδικής θεραπείας. Πρόκειται για εντατική, βιωματική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση η οποία θα σας εκθέσει σε στρεσογόνες διαδικασίες επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου αντενδείκνυται για άτομα που βιώνουν δυσπροσαρμοστικότητα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι ενώ έχετε ενταχθεί στο Πρόγραμμα, το Κολλέγιο δύναται να σας ζητήσει να διακόψετε προσωρινά ή μόνιμα την εκπαίδευση σας.
 
 

 

Δομή Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 ή 4 ακαδημαϊκά έτη (πλήρης ή μερική-φοίτηση) και περιλαμβάνει 9 μαθήματα:

►Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
►Το Γίγνεσθαι του Προσώπου – Ο Προσωποκεντρικός και Βιωματικός Τρόπος
►Θεωρητικά Ζητήματα στην Προσωποκεντρική και Βιωματική Προσέγγιση
►Το Γίγνεσθαι του Προσωποκεντρικού και Βιωματικού Ψυχοθεραπευτή και Συμβούλου
►Επαγγελματικά Ζητήματα στην Προσωποκεντρική και Βιωματική Προσέγγιση
►Ειδικά Θέματα στην Προσωποκεντρική και Βιωματική Προσέγγιση
►Εκτεταμένη Ψυχοθεραπευτική Πρακτική
►Μεθοδολογία Έρευνας στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
►Προηγμένη Ερευνητική Διπλωματική Εργασία Ψυχοθεραπείας 
 
 
Τα εννέα αυτά μαθήματα περιλαμβάνουν και καλύπτουν ό,τι πιο σύγχρονο τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε εκπαιδευτική μεθοδολογία και τρόπους αξιολόγησης και στοχεύουν στην ενίσχυση της επιστημονικότητας των αποφοίτων του Προγράμματος. 
 
Επιπλέον, το πρόγραμμα διαχωρίζεται σε τέσσερα διακριτά αλλά διασυνδεδεμένα λειτουργικά μέρη:
 

 

Η θεματολογία του Μεταπτυχιακού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

 • Συνθήκες της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και η εφαρμογή τους: Βιωματική εκπαίδευση.
 • Συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές δεξιότητες: Από την τυπική συνεδρία στον κυβερνοχώρο.
 • Συμβουλευτική σε ειδικές ομάδες: Παιδιά, ενήλικες, ασθενείς, παραβάτες.
 • Συμβουλευτική σε πλαίσια: Ομοιότητες, διαφορές, απαιτήσεις, δεξιότητες.
 • Real-Plays: Εργαστήρια Ενσυναίσθησης, Αυθεντικότητας, Θεραπευτικών Αποκρίσεων, Συμβουλευτικής και Διευκόλυνσης Θεραπευτικών Ομάδων.
 • Διαφορική διάγνωση, ψυχοπαθολογία παιδιών και ενηλίκων και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία.
 • Ψυχομετρική αξιολόγηση και εργαλεία: Εφαρμογές στην Προσωποκεντρική θεραπεία.
 • Προσωποκεντρική φιλοσοφία και λοιπές Προσεγγίσεις: Ομοιότητες, διαφορές, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα.
 • Προσωποκεντρική φιλοσοφία και Φυλές της Προσέγγισης: Focusing, Emotion Focused Therapy, Pluralism, Expressive Arts.
 • Ειδική θεματολογία: Παρέμβαση στην κρίση (αυτοκτονία, ενδοοικογενειακή βία, φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.α.), Πένθος και απώλεια, Διατροφικές διαταραχές, Παιγνιοθεραπεία, Εκφραστικές τέχνες, Φύλο και διαφορετικότητα, Σεξουαλικές διαταραχές, Brief-Therapy, Client-Centred Coaching, Νευροψυχολογία και Προσωποκεντρική Θεραπεία, Εγκληματικότητα και Θεραπεία κ.α.
 • Κώδικας δεοντολογίας και ηθικής: Οι κανόνες του επαγγέλματος.
 • Εφαρμοσμένη έρευνα στη θεραπευτική διαδικασία.
   

Ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP), της εταιρίας που εκπροσωπεί 128 οργανισμούς από 41 Ευρωπαϊκές χώρες και, πάνω από 120.000 ιδιώτες ψυχοθεραπευτές, το ΠΜΣ προβλέπει πρακτική άσκηση 600 ωρών κατά τη διάρκεια του 3ου και 4ου έτους σπουδών και τουλάχιστον 150 ωρών εποπτείας. Επιπλέον, απαιτούνται 250 ώρες προσωπικής θεραπείας. Τόσο η προσωπική θεραπεία όσο και η εποπτεία, πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εγκεκριμένους από το ICPS Προσωποκεντρικούς Θεραπευτές και Επόπτες.

 
Ο εκπαιδευόμενος δύναται να σταματήσει προσωρινά ή μόνιμα την εκπαίδευση του στα 3 έτη, έχοντας ολοκληρώσει τις απαιτήσεις για την απόκτηση του Postgraduate Certificate στην Προσωποκεντρική & Βιωματική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική και την πιστοποίηση του ως Προσωποκεντρικός Σύμβουλος.  

 

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση:

 

Η ακαδημαϊκή αξιολόγηση στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό γίνεται με ποικιλία μεθόδων και σε επίπεδο 360°. Δηλαδή, μια συνεχής διαδικασία κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που περιλαμβάνει αυτοαξιολόγηση, εργασίες, παρουσιάσεις, αναφορές και ημερολόγια αυτοαξιολόγησης και προσωπικής ανάπτυξης, εργαστήρια/workshops, posters, case studies, ερευνητικές προτάσεις, καλλιτεχνικά δημιουργήματα, εξετάσεις κ.α.
 
Επιπλέον στην εξελικτική αξιολόγηση του φοιτητή, λαμβάνονται υπόψη μεταξύ άλλων:
 • Το Προσωπικό Πλάνο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης που σχεδιάζει κάθε φοιτητής με τον προσωπικό του Coach.
 • H ουσιαστική και αποτελεσματική συμμετοχή κατά τις ώρες εκπαίδευσης.
 • Η συμμετοχή σε ομαδικές εργασίες/παρουσιάσεις.
 
 

 

Γιατί να το κάνεις;

 • Θα εκπαιδευτείς στο ισχυρότερο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Ευρώπη και θα αναπτύξεις την επαγγελματική, επιστημονική και διαπροσωπική σου ταυτότητα.
 • Θα αποκτήσεις το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ευρώπη που σου προσφέρει το τρίπτυχο: τεχνική κατάρτιση, βιωματική ανάπτυξη, πιστοποιημένη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως θα έχεις αναγνώρισμένο Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Ελληνικό κράτος ως ισοδύναμο των ΜΠΣ των δημοσίων ΑΕΙ.
 • Θα ξεχωρίσεις με την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP), του κορυφαίου ευρωπαϊκού επαγγελματικού τίτλου στην Ψυχοθεραπεία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP) με αναγνώριση σε πλήθος κρατών.
 • Είτε είσαι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, είτε επιθυμείς να αποκτήσεις τη δεξιότητα της συμβουλευτικής διαδικασίας με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, το Μεταπτυχιακό αυτό θα σε εξοπλίσει με μια μεθοδολογία θεραπευτικής εργασίας με τους τωρινούς ή μελλοντικούς πελάτες σου.
 • Θα εκπαιδευτείς από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών, με μεγάλη κλινική πείρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με πιστοποιήσεις από  κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς.
 • Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, θα είσαι ήδη επαγγελματίας ψυχικής υγείας.
 • Θα αποκτήσεις πρακτική εμπειρία με πραγματικά περιστατικά και θα διερευνήσεις τις προσωπικές σου ανάγκες μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης.
 • Θα καλύψεις πλήρως τις προϋποθέσεις για την εγγραφή σε 8 Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς επαγγελματικούς συλλόγους.
 • Θα γίνεις μέλος της οικογένειας του ICPS, της μεγαλύτερης σχολής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και του ιδρύματος που έφερε και εκπροσωπεί την Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη χώρα μας.
   

 

Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού στην Προσωποκεντρική και Βιωματική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική μπορούν να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως: 
 • δομές ψυχικής υγείας
 • μονάδες απεξάρτησης
 • οργανισμούς υποστήριξης ευπαθών ομάδων
 • οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης ειδικών ομάδων του πληθυσμού 
 • ΜΚΟ που προσφέρουν υπηρεσίες σε προσφυγικούς πληθυσμούς
 • σχολεία, συμβουλευτικούς σταθμούς και επιχειρήσεις
 • τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
   
Η άρτια κατάρτισή τους στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας τους καθιστά ικανούς να εργαστούν σε κάθε εργασιακό περιβάλλον όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας. 
 
Φυσικά, μια ακόμα δραστηριότητα των αποφοίτων του προγράμματος είναι η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
 
Το ΠΜΣ, επιπλέον, επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε Διδακτορικό επίπεδο σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
 

 

Καθηγητές

Μαρία Κεφαλοπούλου,
B.Sc., Pg. Dip., M.Sc., Ph.D., ECP

Ψυχοθεραπεία, Κλινική Εποπτεία, Κακοποίηση, Βία, Κοινωνική Ψυχολογία

  Άννα Μαρίνα Ιωσηφίδου,
  Β.Α., M.Sc., Ph.D., ECP

  Ψυχοθεραπεία, Εποπτεία, Κατασκευή Φύλου, Εποπτεία, Θεραπεία μέσω Τέχνης

   Σοφία Μπαλαμούτσου,
   B.A., M.A., Ph.D.

   Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, Εποπτεία, Μεθοδολογία Έρευνας

    Νικολέττα Θεοδώρου,
    B.A., Pg. Dip., MA., Ph.D.

    Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, Κοινωνική Ψυχολογία, Ποιοτική Έρευνα, Κοινωνικός Αποκλεισμός

     Κωνσταντίνος Μπίτας
     M.D.

     Ψυχοπαθολογία, Συγκριτική Μελέτη Ψυχοθεραπειών, Συστημική Θεραπεία

      Απόστολος Βούρδας,
      MRCPsych, CCST, Ph.D.

      Ψυχοπαθολογία, Παιδοψυχιατρική, Ψυχιατροδικαστική, ADHD, Κατάθλιψη

       Χαράλαμπος Φουντουλάκης,
       Ph.D., CPsychol, AFBPsS

       Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία, Ψυχομετρία

        Χριστοδούλη Λαγογιάννη,
        B.Sc., M.Sc., Ph.D.

        Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Κλινική Νευροψυχολογία, Έρευνα, Ψυχολογία της Αποκατάστασης

         Ευάγγελος Καναβιτσάς,
         B.Sc., Pg.Dip., M.Sc., ECP

         Ψυχοθεραπεία, Κοινωνικός Αποκλεισμός, Ψυχοπαθολογία, Εποπτεία, Κατάθλιψη

          Αντώνης Κορφιάτης
          B.A., M.Sc., ECP

          Ψυχοθεραπεία, Εποπτεία, Επανένταξη, Κατάθλιψη, Ψυχοπαθολογία, Αποκατάσταση

           Παναγιώτης Απότσος,
           B.Sc., Pg.Dip., M.Sc., ECP

           Συμβουλευτική, Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές, Εποπτεία

            Ηλέκτρα Διακολαμπριανού,
            B.Sc., Pg.Dip., Ph.D.c.

            Συμβουλευτική, Θεραπεία Μέσω Τέχνης, Κοινωνική Ψυχολογία

             Δημήτρης Κάππος
             B.Sc., M.Sc., ECP

             Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Life Coaching, Οργανωσιακή Συμπεριφορά

              Αλέξανδρος Βαλλίδης,
              B.Sc., M.Sc.

              Θρήνος, Εξαρτήσεις, Τραύμα, Προσωποκεντρική Θεραπεία, Κατάθλιψη

               Πέτρος Μακρής,
               B.A., M.Sc., ECP

               Ψυχοθεραπεία, Εποπτεία, Πένθος, Προσωπική ανάπτυξη

                Γεωργία Μπούρη
                B.Sc., M.Sc., ECP

                Συμβουλευτική, Οικογενειακή Βία, Κακοποίηση

                 Άννα Σπυρίδωνος, B.Sc., M.A., M.Sc., ECP

                 Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Προσωπική Ανάπτυξη, Παιγνιοθεραπεία

                  Κατερίνα Μπάστα,
                  B.Sc., M.Sc.

                  Προσωποκεντρική Συμβουλευτική , Σωματοκεντρική Ψυχοθεραπεία, Τραύμα

                   Μαρία Δέδε
                   B.Sc., Pg. Dip., M.Α.

                   Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Ψυχική Υγεία, Ψυχοπαθολογία, Κατάθλιψη, Συστημική Θεραπεία

                    Γιώργος-Κωνσταντίνος Ιωαννίδης,
                    B.Sc, M.Sc, MAPP, ECP

                    Θετική Ψυχολογία, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

                     Ναταλία-Γεωργία Κοσσυβάκη
                     B.Sc., B.A., Pg.Cert, ECPc

                     Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Ψυχοπαθολογία, Κατάθλιψη, Στίγμα, Έγκαιρη Παρέμβαση

                      Κατερίνα Μαλιχούτη, B.Sc., M.Sc.

                      Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Κοινωνικός Αποκλεισμός, Πένθος, Θετική Ψυχοθεραπεία

                       Mohammad Vahedi
                       Pg. Dip., HND, M.Sc., ECP

                       Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Παιδική Προστασία, Ομάδες Συνάντησης

                        Έρρικα Μακρή
                        B.Sc., Pg. Dip., M.Sc.

                        Συμβουλευτική, Art & Play Therapy, Προσωπική Ανάπτυξη, Δημιουργική Γραφή

                         Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
                         Εγγραφείτε στο Newsletter μας

                         php74