Μεταπτυχιακά

MSc ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (CONVERSION)

Περιγραφή Προγράμματος

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Master of Science στην Ψυχολογία (Conversion)!

Το πρόγραμμα προσφέρεται στο Κολλέγιο σε συνεργασία με τη Σχολή Ψυχολογίας του κρατικού Πανεπιστημίου του Central Lancashire, το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και αποτελεί το διαβατήριο για τον επιστημονικό και επαγγελματικό κόσμο της Ψυχολογίας, για όλους εκείνους που έχουν σπουδάσει ένα διαφορετικό αντικείμενο αλλά επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως επαγγελματίες ψυχολόγοι.
 
Αναγνωρίζεται ως Μεταπτυχιακός Τίτλος στην Ψυχολογία από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), πλέον ΑΤΕΕΝ, ενώ χορηγεί το Graduate Basis for Chartership από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS).
 
Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να συμπυκνώνει την ουσία ενός προπτυχιακού στην Ψυχολογία, αναβαθμισμένο, όμως, σε Μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Πρόκειται, λοιπόν, για εντατική εκπαίδευση στις αρχές, θεωρίες και εξειδικεύσεις της Ψυχολογίας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην απόκτηση όλων εκείνων των γνώσεων που απαιτούνται για μια καριέρα στο χώρο, αλλά και για τη συνέχιση των σπουδών σε πιστοποιημένα από το BPS προγράμματα ειδικότητας.
 
Ένα πρόγραμμα πρακτικό, σχεδιασμένο ειδικά για ενήλικες και επαγγελματίες, με τις γνώσεις και δεξιότητες αιχμής να αποκτώνται μέσα από μελέτες περιπτώσεων / case studies, προσομοιώσεις, βιωματικές ασκήσεις, ομαδικές εργασίες, διαλέξεις κ.α.

 

Κριτήρια Εγγραφής:

 

 • Πανεπιστημιακό πτυχίο σε κάποιον τομέα εκτός Ψυχολογίας.
 • Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου IELTS 6.5 ή αντίστοιχο. Εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική γλώσσα.
 • Δυο χρόνια εργασιακής εμπειρίας είναι επιθυμητά, αλλά όχι απαραίτητα.
   
   

Δομή Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος και αποτελείται από πέντε μέρη. Το πρώτο μέρος καλύπτει τον πυρήνα των γνώσεων στην ψυχολογία, όπως οι τομείς/εξειδικεύσεις της, αλλά και τον κορμό δεξιοτήτων όπως τον ορίζει ο Βρετανικός Σύλλογος Ψυχολόγων (π.χ. Κοινωνική, Αναπτυξιακή, Βιολογική και Γνωστική Ψυχολογία, Έρευνα και Μεθοδολογία, καθώς και Ατομικές Διαφορές). Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει εκπαίδευση σε περιζήτητες ειδικότητες όπως η Εγκληματολογική Ψυχολογία και η Ψυχολογία Υγείας. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει Πρακτική Άσκηση σε σχετικούς φορείς. Tο τέταρτο μέρος αποτελείται από τον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας ερευνητικής πτυχιακής που θα εξελίξει την επιστήμη της Ψυχολογίας. Το πέμπτο μέρος, τέλος, περιλαμβάνει το πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης "Career Success Navigator©", το οποίο στοχεύει στο χτίσιμο όλων των απαραίτητων δεξιοτήτων στους φοιτητές, τόσο προσωπικών όσο και επαγγελματικών, για την επαγγελματική του επιτυχία μετά την αποφοίτηση. Το CSN υλοποιείται με την υποστήριξη του προσωπικού Coach που έχει ο κάθε φοιτητής στο ICPS από την πρώτη ημέρα των σπουδών του.

Μια συνοπτική εικόνα των μαθημάτων παρουσιάζεται παρακάτω:

 

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση:

 

Η αξιολόγηση στο συγκεκριμένο πρόγραμματα είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται και στην ποικιλία του περιεχομένου του προγράμματος, αλλά και στο εύρος των φοιτητών του (τόσο ηλικιακά, όσο και σε επίπεδο προηγούμενης εκπαίδευσης).
Περιλαμβάνει εργασίες, παρουσιάσεις, ατομικά και ομαδικά projects, αναφορές αυτοαξιολόγησης, εξετάσεις, ερευνητικά πρωτόκολλα κ.α.

Γιατί να το κάνεις;

 • Γιατί το πρόγραμμα θα σου δώσει τη δυνατότητα, γρήγορα και αξιόπιστα, να "μετατρέψεις" το πτυχίο που απέκτησες σε κάποια άλλη ειδικότητα και να σε εντάξει επαγγελματικά στον κλάδο της Ψυχολογίας
 • Θα αποκτήσεις αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία με επαγγελματική ισοδυναμία (μέσω ΣΑΕΠ - Υπουργείο Παιδείας) και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις στην τωρινή σου ή άλλη εργασία
 • Γιατί μετά την αποφοίτηση σου θα εγγραφείς στον μεγαλύτερο επαγγελματικό σύλλογο ψυχολόγων στον κόσμο, τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και θα αποκτήσεις το Graduate Basis for Chartership (GBC) (διαδικασία ατομικής αίτησης)
 • Η απόκτηση του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού θα σου ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε όλα τα πιστοποιημένα από το BPS Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Ψυχολογίας, επιτρέποντας την απόκτηση ειδικότητας και Chartership Status / Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος
 • Σε ελάχιστο χρόνο, θα εκτεθείς στο σύνολο του πυρήνα της επιστήμης της ψυχολογίας, μέσα από διαλέξεις, εξειδικευμένα σεμινάρια, πρακτικά εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, μελέτες υποθέσεων και άλλα
 • Γιατί θα αποκτήσεις όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα σε βοηθούν στην  αντίληψη, κατανόηση και πρόβλεψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και θα μπορέσεις να τις εντάξεις στο επάγγελμα σου, ακόμα και αν δεν θελήσεις να εξειδικευτείς περαιτέρω στην Ψυχολογία
 • Θα εκπαιδευτείς από εγκεκριμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου του Central Lancashire, του 5ου μεγαλύτερου της Αγγλίας, στο Κολλέγιο που φέρει 30 χρόνια εμπειρίας και απόλυτης εξειδίκευσης στο αντικείμενο

 

Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του M.Sc. in Psychology (Conversion Course) από το UCLan και το ICPS έχουν τη δυνατότητα:

 • Να εγγραφούν, κατόπιν αίτησης τους, στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) ως Graduate Members και να λάβουν το Graduate Basis for Chartership (GBC)
 • Να προχωρήσουν σε εξειδίκευση στον τομέα της Ψυχολογίας με την παρακολούθηση πιστοποιημένου από το BPS Μεταπτυχιακού και να αποκτήσουν Chartership Status και Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος
 • Να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα στο χώρο της Ψυχολογίας
 • Να πιστοποιηθούν σε Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις και να αποκτήσουν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP) από εγκεκριμένα κέντρα εκπαίδευσης (EAPTI)
 • Να συνεργαστούν με φορείς σε θέματα Ψυχολογίας, παρεμβάσεων και μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να διεξάγουν έρευνες στο αντικείμενο
 • Να επιδιώξουν εργασιακές ευκαιρίες σε τμήματα όπως Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κατάρτισης Προσωπικού, Coaching κ.α.

 

Καθηγητές

Χαράλαμπος Φουντουλάκης,
Ph.D., CPsychol, AFBPsS

Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία, Ψυχομετρία

  Χριστοδούλη Λαγογιάννη,
  B.Sc., M.Sc., Ph.D.

  Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Κλινική Νευροψυχολογία, Έρευνα, Ψυχολογία της Αποκατάστασης

   Ειρήνη Ζαχαροστυλιανάκη,
   B.Sc., M.A., Ph.D.

   Παιδοψυχολογία, Συμβουλευτική Ζεύγους, Αναπτυξιακή Ψυχολογία, Συναισθηματικός Δεσμός

    Μαρία-Ιωάννα Αργυροπούλου
    B.Sc., Pg. Dip., M.Sc., Ph.D.

    Κλινική Ψυχολογία, CBT, Συμβουλευτική, Ψυχομετρική Αξιολόγηση

     Κατερίνα Φράγκου,
     B.Sc., M.Α., Ph.D.

     Εγκληματολογία, Ποινικό Δίκαιο, Ηλεκτρονικό Έγκλημα, Ποιοτική Έρευνα και Mεθοδολογία

      Νικολέττα Θεοδώρου,
      B.A., Pg. Dip., MA., Ph.D.

      Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, Κοινωνική Ψυχολογία, Ποιοτική Έρευνα, Κοινωνικός Αποκλεισμός

       Βαρβάρα Κονδύλη,
       B.A, M.A., Ph.D.c

       Ψυχολογία Υγείας, Ψυχοκοινωνικά Ζητήματα, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, Κοινωνική Εργασία

        Σοφία Κουκουβίνου,
        B.Sc., M.Sc.

        Γνωστική Ψυχολογία, Ψυχομετρική Αξιολόγηση, Αναπτυξιακές Διαταραχές

         Ευφροσύνη Παπαδημητροπούλου,
         B.A., M.A.

         Εγκληματολογία, Ατομικές Διαφορές, Κοινωνική Ψυχολογία

          Βασιλική Ασίκη
          B.Α., M.Α.

          Αγγλική Φιλολογία, Μετάφραση

           Χρήστος Αλεξάκος,
           B.Sc., M.A., M.Sc.

           Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Κλινική/Συμβουλευτική Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

            Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
            Εγγραφείτε στο Newsletter μας

            php74