Προσωπικό

Γεώργιος Ε. Κουσουρνάς,
M.D., M.Sc., Ph.Dc., FECSM

Γεννήθηκε στο Ρόδο το 1982. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006. Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο και την υπηρεσία υπαίθρου στη Νάξο. Για ένα χρόνο, εργάστηκε στο Γ.Ν. Ρόδου “Ανδρέας Παπανδέου”, ως ειδικευόμενος χειρουργικής, στο πλαίσιο της ειδικότητας της Ουρολογίας. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας από την Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» το 2016.
 
Οι τομείς ενδιαφέροντός του είναι η ανδρολογία (στυτική δυσλειτουργία, διαταραχές γονιμότητας, διαταραχές εκσπερμάτισης), η επανορθωτική και προσθετική ουρολογία (πεϊκή πρόθεση, συσκευές αποκατάστασης εγκράτειας, ουρηθροπλαστική), η λειτουργική ουρολογία και η ουρολογική γυναικολογία (ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικών οργάνων).
 
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Msc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, κάτοχος τίτλου FECSM (Fellow of the European Committee of Sexual Medicine) και Υποψήφιος Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και προγραμμάτων εξειδίκευσης στη χειρουργική ανδρολογία και επανορθωτική ουρολογία, ενώ έχει βραβευθεί ως εισηγητής επιστημονικών εργασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. Παράλληλα, έχει επιδείξει σημαντική παρουσία ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα ουρολογίας.
 
Από το 2016 μέχρι σήμερα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και συνεργάτης των ιατρείων Λειτουργικής Ουρολογίας, Επανορθωτικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας. Το 2019 ίδρυσε στην Αθήνα και τη Ρόδο το feMALE med, ένα concept ιατρείο με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους τομείς της επανορθωτικής ουρολογίας, της ανδρολογίας και της σεξουαλικής ιατρικής. Βασικά συστατικά στοιχεία του female med είναι η τήρηση των πλέον πρόσφατων κατευθυντήριων οδηγιών και πρωτοκόλλων, η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και η διεπιστημονική προσέγγιση των ασθενών. Από το 2021, συνεργάζεται με το ICPS-College for Humanistic Studies στο μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών της Ψυχοσεξουαλικής Θεραπείας με εισηγήσεις αλλά και στην πρακτική άσκηση των φοιτητών. 
Ο Γιώργος Κουσουρνάς μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τη Ρόδο, ενώ παράλληλα ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Στην προσωπική του ζωή αγαπάει το διάβασμα, τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο.
 
Είναι ενεργό μέλος πολλών διεθνών (EAU, ESGURS, GURS, ICS, ESSM, ISSM) και ελληνικών επιστημονικών κοινοτήτων (ΕΟΕ, ΟΝΟΓΟ, ΑΝΔΡΥΠΟ, ΕΕΟΟΓΕΚ).
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ανδρολογία
Λειτουργική ουρολογία
Επανορθωτική ουρολογία
Sexual medicine

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2018
  Fellow of the European Committee of Sexual Medicine
 • 2016 - today
  Ph.D. Candidate
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2014
  M.Sc. Διοίκησης Μονάδων Υγείας
  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
 • 1999-2006
  M.D. Ιατρική σχολή
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74