Προσωπικό

Γεώργιος Π. Πάγκαλος,
MD, FECSM, IDFAPA

O Γεώργιος είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στην Ά Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ, όπου και παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης (2012-2020). 
Ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα Κλινικής Σεξολογίας της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό σχολείο Ιατρικής της Σεξουαλικότητας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη Σεξουαλική Ιατρική με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σεξολογίας. 
Μετεκπαιδεύτηκε στην Οξφόρδη ως υπότροφος στην ψυχοφαρμακολογία από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Νευροψυχοφαρμακολογίας και στην κλινική ερευνητική μεθοδολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης από τον ίδιο φορέα. Έλαβε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο ”Fellow της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Σεξουαλική Ιατρική” (FECSM) από την MJCSM European Union of Medical Specialists (UEMS, 2016). Μετεκπαιδεύτηκε (Honorary Clinical Fellow) με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχοσεξουαλικότητα και Διαπροσωπικές Σχέσεις» στο Ειδικό Ιατρείο Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.
 
Είναι Επιμελητής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως και παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά σε ιατρεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι υπεύθυνος του Ειδικού Ιατρείου Σεξουαλικής Ιατρικής της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης και του Ειδικού Ιατρείου Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών και  Διαπροσωπικών Σχέσεων του Ψυχιατρικού Τμήματος Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης του 424 ΓΣΝΕ. 
 
Είναι πλήρες μέλος της Παγκόσμιας (WPA), της Αμερικανικής (APA), της Ελληνικής (ΕΨΕ) και της Ελληνο-Aμερικανικής (HAPA) Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας (ΕΝΕΨΕ), της Παγκόσμιας Εταιρείας Επαγγελματιών για την Υγεία των Διεμφυλικών (WPATH), της Διεθνούς (ISSM) και Ευρωπαϊκής (ESSM) Κοινότητας για τη Σεξουαλική Ιατρική καθώς επίσης αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοσωματικής Ιατρικής (EAPM). 
Συμμετέχει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Κλινικής Πρακτικής (GCPN) του Τμήματος για την Ψυχική Υγεία και την Κατάχρηση Ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), με σκοπό την ολοκλήρωση της δομής και του περιεχομένου της νέας διεθνούς στατιστικής ταξινόμησης νόσων και συναφών προβλημάτων υγείας (ICD-11). 
Συμμετέχει ως μέλος της Αναθεωρητικής Επιτροπής στη νέα έκδοση των Προτύπων Περίθαλψης (SoC Version 8) της WPATH και ως μέλος της συγγραφικής ομάδας του κεφαλαίου «Παγκόσμια Δυνατότητα Εφαρμογής». Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας της Διεθνούς Κοινότητας Σεξουαλικής Ιατρικής και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Συμβουλευτικής και Κατευθυντήριων Οδηγιών της ISSM. 
Είναι Μέλος του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS Section of Psychiatry) και εκλεγμένο μέλος της Standing Committee on Training εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Είναι Μέλος της Διεπιστημονικής Επιτροπής Σεξουαλικής Ιατρικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS Multidisciplinary Joint Committee of Sexual Medicine) εκπροσωπώντας την UEMS Section of Psychiatry καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Εξετάσεων Σεξουαλικής Ιατρικής της MJCSM.
 
Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε Ελληνικά και Παγκόσμια Ψυχιατρικά και Σεξολογικά Συνέδρια και έχει εργαστεί ως κύριος ερευνητής ή μέλος ερευνητικής ομάδας σε ελληνικές και διεθνείς κλινικές μελέτες.
Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ESDP) καθώς και με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Του απονεμήθηκε ο τίτλος του “International Fellow” της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (IFAPA) για τις σημαντικές συνεισφορές του στον τομέα της Ψυχιατρικής. Αναγορεύτηκε σε “International Distinguished Fellow” της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (IDFAPA) για τη διαρκή και εξέχουσα συμβολή σε διαφορετικούς τομείς της Ψυχιατρικής και της κοινωνικής προσφοράς. 
Είναι εκλεγμένος Γραμματέας του Κλάδου Στρατιωτικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, Γραμματέας της Ελληνο-Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδαs. Επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι οι ανδρικές και γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίες και η υγεία των ατόμων με ποικιλομορφία ταυτότητας φύλου. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Σεξουαλική Ιατρική
Ψυχοφαρμακολογία
Ψυχοσεξουαλικότητα και Διαπροσωπικές Σχέσεις
Ψυχιατρική
Κλινική Σεξολογία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2020
  International Distinguished Fellow of the American Psychiatric Association
 • 2016
  International Fellow of the American Psychiatric Association
 • 2016
  Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM)
  MJCSM European Union of Medical Specialists
 • 2014-2015
  Πτυχίο Κλινικής Σεξολογίας
  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 • 2012
  Ειδικότητα Ψυχιατρικής
  Ά Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ
 • 1997-2003
  Αποφοιτήριο Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων
 • 2003
  M.D. Ιατρική σχολή
  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74