Προσωπικό

Δημήτρης Κυριαζής,
M.D., Ph.D.

Ο Δημήτρης είναι υποπτέραρχος ε.α., Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (ΕΕΨΨ), Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (1965). Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (1969-1973) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Παιδοψυχιατρική (1977-1979) στο Ινστιτούτο Allan Memorial και στο Μontreal Children's Hospital του Mc Gill Univeristy στο Μοntreal του Καναδά.
Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 ΓΝΑ (1987-1991). Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει ψυχανάλυση, ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα.
Επί πολλά έτη διδάσκει Ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ) και την Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Διδάσκει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και της Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.
Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Κλινικής Ψυχανάλυσης, Ομαδικής Ψυχολογίας, Ψυχανάλυσης και Λογοτεχνίας, όπως και του ανθρώπινου παράγοντα στο αεροπορικό ατύχημα. Σχετικές εργασίες έχει παρουσιάσει σε ψυχαναλυτικά και ψυχιατρικά συνέδρια. Έχει ακόμη συμμετάσχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για τον δημόσιο διάλογο Ψυχιατρικής / Ψυχανάλυσης και Θρησκείας. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής για ενηλίκους, παιδιά και έφηβους, ως ομαδικός αναλυτής και ως θεραπευτής ζεύγους και οικογενείας.

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ψυχιατρική
Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία
Ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management
Οικογενειακή θεραπεία
Ψυχανάλυση και Λογοτεχνία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 1992
  Ph.D. Ιατρικής Σχολής
  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • 1977-1979
  Ειδίκευση Παιδοψυχιατρικής
  Allan Memorial Institute and Μontreal Children's Hospital of Mc Gill Univeristy, Canada
 • 1969-1973
  Ειδίκευση Ψυχιατρικής
  Αιγινήτειο Νοσοκομείο
 • 1965
  M.D. Ιατρική σχολή
  Στρατιωτική Ιατρική Σχολή
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74