Προσωπικό

Διονυσία Νιζέττα Αναγνωστοπούλου,
Β.Α., M.Α., ECP

Η Νιζέττα εκπαιδεύτηκε στη ζωγραφική και τη διακοσμητική (πτυχίο σχολής Βακαλό). Απέκτησε Β.Α Ψυχολογίας και Μ.Α. Κλινικής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη, Η.Π.Α.). 
Εργάστηκε με ομάδες παιδιών με νοητική στέρηση, χρησιμοποιώντας την τέχνη σαν μέσο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης. Στην εμπειρία της περιλαμβάνεται η δουλειά της ως ψυχολόγου σε μονάδα αποκατάστασης ατόμων με διαταραχές στη διατροφή (ψυχογενή ανορεξία/ βουλιμία) και χρήστες ουσιών (Νοσοκομείο McLean, Βοστόνης), επίσης σε μονάδα αποκατάστασης ψυχοσωματικών πόνων (Νοσοκομείο Lemuel Shattuck, Βοστόνης).
Έxει συντονίσει σεμινάρια πάνω στη θεραπευτική ιδιότητα της τέχνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για εκπαιδευτικούς ειδικής  αγωγής  (Βόλος 1985,  Θεσσαλονίκη 1986, Κοζάνη 1987, Πειραιάς-Αργυρούπολη-Χίος 1987).
Εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως ψυχοθεραπεύτρια μέσω εικαστικής έκφρασης, με άτομα, ομάδες, ζευγάρια κ.λπ. και είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια θεραπευτών μέσω εικαστικής έκφρασης.
Είναι πλήρες μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και της Ευρωπαικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (ΕΑΡ) και κάτοχος του Ευρωπαïκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Εικαστική Ψυχοθεραπεία
Κλινική Συμβουλευτική Ψυχολογία
Εξαρτήσεις
Διατροφικές Διαταραχές

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 1987-1991
  Εκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία
  Center of Arts and Therapy, Greece
 • 1985-1988
  Εκπαίδευση στην Δραματοθεραπεία
  Hertfordshire College of St. Albans Drama Therapy Consultants, UK
 • 1982-1984
  M.A. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
  Tufts University, USA
 • 1978-1982
  B.A. Ψυχολογίας
  The American College of Greece, Deree
 • 1981-1982
  Pg. Cert in Psychological Assessment and Evaluation of Personality focus
  AKMA
 • 1962-1965
  Πτυχίο Ζωγραφικής και Διακοσμητικής
  Vakalao School of Art
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74