Προσωπικό

Deniz Ergun,
B.Sc., M.Sc., Ph.D.

Η Deniz Ergün αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Near East το 2001. Το 2004 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογικής Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και το 2006 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Near East. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 2011.
 
Το 2010, έγινε θετική ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται ως εκπαιδεύτρια θετικής ψυχοθεραπείας από το 2013 και ως κύρια εκπαιδεύτρια από το 2016. Επιπλέον είναι συν-θεραπεύτρια ψυχοδράματος και έχει την πιστοποίηση να εφαρμόζει EMDR. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της  Ψυχοθεραπεύτριας και της Κλινικής Ψυχολόγου.
 
Εργάζεται ως καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Near East από το 2003 και έγινε επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας το 2021. Ήταν μέλος της επιτροπής που ασχολήθηκε με προβλήματα τοξικομανίας στo «TRNC Ανώτατης Εκπαίδευσης, Συμβούλιο Σχεδιασμού, Επιθεώρησης, Διαπίστευσης και Συντονισμού» και επίσης ήταν αντιπρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Συλλόγου Ψυχολογίας. Είναι πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η εξάρτηση των εφήβων και των ενηλίκων, το ψυχολογικό τραύμα, η θλίψη, η ψυχολογική ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια όπως επίσης και αρκετά επιστημονικά άρθρα.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Θετική Ψυχολογία
Κλινική Ψυχολογία
Ψυχοδράμα
Ψυχολογικό τραύμα

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2011
  Ph.D Social Science
  İstanbul University
 • 2006
  M.Sc. Clinical Psychology
  Near East University
 • 2004
  M.Sc. Psychological Counseling and Guidance
  Near East University
 • 2001
  B.Sc. Psychology
  Near East University
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74