Προσωπικό

Δήμητρα Οικονομάκου,
B.S.c., M.Sc., Ph.D.c

Η Δήμητρα ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λαμβάνοντας το πτυχίο της Ψυχολογίας, με εξειδίκευση στον κλάδο της Γνωστικής και Πειραματικής Ψυχολογίας, αποφάσισε να συνεχίσει την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση στο εξωτερικό. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Κλινικής Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Bordeaux, εργάστηκε σε σημαντικά νοσοκομειακά ιδρύματα της Γαλλίας. 
 
Εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιεί την διδακτορική της διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Μέλος της ερευνητικής ομάδας LeCogn, συμμετέχει σε ένα χρηματοδοτούμενο ερευνητικό project, το οποίο μελετά την γνωστική ανάπτυξη των παιδιών στο ηλικιακό φάσμα 3-17 ετών. Συγχρόνως, ως ενεργό μέλος της ΕΛΨΕ, εργάζεται στο Περιοδικό Ψυχολογία ως Βοηθός Έκδοσης. 
 
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μελέτη των εκτελεστικών λειτουργιών, της γλώσσας και της Θεωρίας του Νου καθώς και στον τρόπο ανάπτυξης και αλληλεπίδρασης αυτών. Στόχος της διδακτορικής της διατριβής είναι η διατύπωση μιας ενιαίας θεωρίας που θα μπορεί να εξηγήσει σφαιρικά την ανάπτυξη των γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αντιμετωπίζοντας την ανθρώπινη νοημοσύνη ως μια πολυδιάστατη έννοια. 
 
Η Δήμητρα είναι διδάσκουσα Γνωστικής Ψυχολογίας του ICPS, πραγματοποιώντας διαλέξεις στο α’ και β’ έτος αλλά και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Νευροψυχολογική Αποκατάσταση
Γνωστικές Λειτουργίες
Νευροψυχολογική Αξιολόγηση
Εποπτεία
Έρευνα

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2020-today
  Ph.D.c Γνωστικής Ψυχολογίας
  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • 2017-2018
  M.Sc στην Κλινική Νευροψυχολογία
  Universite de Bordeaux, France
 • 2012-2016
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74