Προσωπικό

Κατερίνα Μαλιχούτη, B.Sc., M.Sc.

Η Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. 
 
Η αγάπη της για τον πρωταθλητισμό και την ενόργανη γυμναστική την συνόδευαν μέχρι την εφηβεία της, όπου και κατέκτησε Πανελλήνιες διακρίσεις. Έζησε έναν χρόνο στις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε σε αθλητικό σχολείο και ολοκλήρωσε μια τάξη του λυκείου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και αποφοιτώντας από το λύκειο, σπούδασε Διαφήμιση (BSc) και λίγο αργότερα πήρε πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) με Άριστα, από το Πανεπιστήμιο Staffordshire της Αγγλίας. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε την προσκόλληση κατά την παιδική ηλικία και τον ρόλο αυτής στα δυναμικά των ενήλικων ερωτικών συντρόφων.
Εργάστηκε εθελοντικά στο Κέντρο Θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με ομάδες γονέων και εφήβων και παράλληλα παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε τις ψυχικές διαταραχές στην εφηβεία, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ). 
 
Ειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο, MSc in Person Centred Counselling and Psychotherapy, από το πανεπιστήμιο του Strathclyde της Σκωτίας. Η μεταπτυχιακή της μελέτη με θέμα «Πώς η ψυχοθεραπευτική εργασία έμπειρων προσωποκεντρικών θεραπευτών επηρεάζει την συντροφική ζωή τους”, αποτέλεσε την αφόρμηση για την ερευνητική της ενασχόληση η οποία εστιάζεται στις συντροφικές σχέσεις, τα ζευγάρια και την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία.

Την τρέχουσα περίοδο, συνεχίζει σπουδές για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy. 
 
Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο της Αθήνας.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία
Κοινωνικός αποκλεισμός
Πένθος
Θετική Ψυχοθεραπεία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2019-present
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας - ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2016-2019
  M.Sc. in Person-Centred Counselling & Psychotherapy
  Strathclyde University (ICPS)
 • 2016
  Ψυχικές διαταραχές στην εφηβεία : Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2012-2015
  ΒSc in Psychological Science
  Staffordshire University
 • 2004-2010
  Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
  ΑΤΕΙ Αθηνών
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74