Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Ξένια Κούρτογλου,
B.Sc., M.Sc.

Η Ξένια είναι η ιδρύτρια της εταιρείας Focus Bari, αλλά και των e-satisfaction, I for U, και The Next U, ενώ τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και εργάζεται ως Σύμβουλος Προσωπικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.
 
Απόφοιτος των Pierce και Deree Colleges, ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της Έρευνας Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, και το 1988 ίδρυσε την ηγετική εταιρεία ερευνών με 32χρονη πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά και διεθνή αναγνώριση, Focus Bari. Τον Μάιο του 2014, αναδείχθηκε νικήτρια του Hellenic Entrepreneurship Award με το πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από 200+ retail οργανισμούς στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τεχνολογικά την ανάπτυξη του «360 Customer Experience».
 
Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη και στην δια βίου μάθηση, η Ξένια πιστοποιήθηκε ως Business Coach το 2015, ενώ το 2020 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.
 
Η εμπειρία της, οι σπουδές της και το ζιζάνιο της δημιουργικότητας την οδήγησαν στο μονοπάτι της συγγραφής! Τον Ιανουάριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ!», best seller στην κατηγορία του από τους πρώτους δύο μήνες της έκδοσής του. 
 
H Ξένια δραστηριοποιείται σε έρευνες & μελέτες και προσωπικές συνεδρίες & διαδικτυακά webinars προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είναι τακτικά  προσκεκλημένη ομιλήτρια και εισηγήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω σε θέματα επικοινωνίας, επιχειρηματικότητας και προσωπικής ανάπτυξης. 
 
Στο πρόγραμμα Triple Certificate in Coaching του ICPS, μοιράζεται γνώση και εμπειρία σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και life coaching, αλλά και personal branding!

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ανάλυση Συμπεριφοράς
Business Coaching
Life Coaching
Προσωποκεντρικής Συμβουλευτική
Personal Branding
Εγγραφείτε στο Newsletter μας