Προσωπικό

Μαρία Δέδε
B.Sc., Pg. Dip., M.Α.

H Μαρία είναι Κλινική Ψυχολόγος B.S.c, με Master of Arts (MA) στο πανεπιστήμιο Middlessex του Λονδίνου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών. Έχει επιπλέον ειδικευτεί στις θεραπευτικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μέσω εκφραστικών τεχνών καθώς και στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.
 
Διαθέτει πολυτελή κλινική εμπειρία στον τομέα της ψυχοπαθολογίας και στην θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση της ψυχικής νόσου. Τα θέματα που έχει ασχοληθεί καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ψυχικών παθήσεων και δυσλειτουργιών όπως άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή), ψυχώσεις, ψυχαναγκασμοί, διαταραχές προσωπικότητας κ.α. Επίσης διαθέτει εμπειρία σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και σχετίζεσθε, στην διαχείριση  συγκρούσεων και συναισθημάτων καθώς και στην συμβουλευτική γονέων και εφήβων.
 
Έχει συντονίσει πλήθος εκπαιδευτικών και θεραπευτικών ομάδων, αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και προσωπικής ανάπτυξης για το άτομο και την οικογένεια χρησιμοποιώντας τις αρχές τις προσωποκεντρικής προσέγγισης με την αξιοποίηση παράλληλα της τέχνης και της βιωματικής μάθησης στην εκπαιδευτική/θεραπευτική διαδικασία. 
 
Είναι επόπτρια εκπαιδευόμενων σπουδαστών και εθελοντών ανθρωπιστικών επιστήμων και ως εκπαιδεύτρια συντονίζει διάφορες ομάδες ενηλίκων και νέων στο πλαίσιο διαφόρων συνεργασιών και συμπράξεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ψυχική υγεία
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία
Eκφραστικές τέχνες
Συστημική Θεραπεία
Συμβουλευτική Γονέων και Εφήβων

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2008-2011
  Εκπαίδευση στην Συστημική /Οικογενειακή Θεραπεία
  ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, GR
 • 2009-2011
  Διετής Ελκπαίδευση στην "Εμψύχωση ομάδων μέσα από την αξιοποίηση της Τέχνης"
  Κέντρο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης "ΑΝΙΜΑ", GR
 • 2015-present
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας - ECP
  European Association for Psychotherapy, AT
 • 2006-2007
  M.A. in Youth Justice, Community Safety & Applied Criminology
  Middlesex University of London, UK
 • 2009
  B.Sc. στην Ψυχολογία
  Πάντειο Πανεπιστήμιο, GR
 • 1998-2003
  Εκπαίδευση στη Κοινωνική Εργασία
  Σχολής Σ.Ε.Υ.Π των Τ.Ε.Ι Αθήνας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74