Προσωπικό

Δημήτρης Γκαβέλας,
LLB

Ο Δημήτρης Γκαβέλας γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!
 
Ασκεί δικηγορία (ακροατηρίου αλλά και συμβουλευτική) από το έτος 2004 και έχει υπερασπιστεί επιτυχώς υποθέσεις ποινικού και αστικού – εταιρικού Δικαίου και διατελεί νομικός σύμβουλος εταιρειών.
Έχει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και αποτελεί μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων έχοντας υπερασπιστεί τα δίκαια εντολέων του τόσον από την πλευρά της υπεράσπισης, όσον και της πολιτικής αγωγής (σε εγκλήματα κατά της περιουσίας σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, υποθέσεις ιατρικού σφάλματος, φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα). 
 
Έχει χειριστεί πλειάδα υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά και ιατρικού δικαίου συνέδρια ως εισηγητής.
 
Ενδεικτικά: 
«Ημερίδα Δ.Σ.Α στην Αθήνα (05.05.2015): Ποινικό Δίκαιο, Πολιτική και Πολιτικοί»
«Ιατρικό Συνέδριο στη Νάξο (10-11.07.2015): Τεχνική Προετοιμασία Άμυνας Ιατρού», 
«Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη (01.04.2017): Προβλήματα Ποινικού Δικαίου και Δικαιοσύνης», με εισήγηση «Νόμος 1608/50 Περί Καταχραστών Ελληνικού Δημοσίου»
«Συνέδριο στο Ναύπλιο, (10.05.2017): α) Σχέσεις Δικαστών-Εισαγγελέων-Δικηγόρων, ως ισότιμων παραγόντων της ποινικής δίκης, β) Φυλακές και σωφρονιστικό σύστημα και γ) Σύγχρονες τάσεις ποινικής νομολογίας και νομοθεσίας και ανάγκες αναθεώρησης», 
«4ο Συνέδριο στη Κοζάνη, (7.10.2017): 1) Σχέσεις Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας, 2) Ηλεκτρονικό έγκλημα - bitcoin & dark web, 3) Ποινική δικηγορία, μύθοι και πραγματικότητα, και 4) Αδυναμίες Ανάκρισης».
«8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αθήνα, (2-3.06.2018): Ιατρική Ευθύνη με εισήγηση: «Ιατρικώς Υποβοηθούμενη ‘Ευθανασία’»
«Συνέδριο στη Θήβα, (12.05.2019): Η Δικαιοσύνη σήμερα»,
«Συνέδριο στην Αθήνα, (15.06.2019): Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»
 
Από το 2014 είναι ιδρυτικό μέλος, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.
 
Γνωρίζει επαρκώς την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ερμηνεία & Ανάλυση Νομολογίας
Επιχειρηματολογία – Υπερασπιστική Τακτική
Επικοινωνιακές Δεξιότητες
Ποινικό Δίκαιο
Ανάλυση Υποθέσεων
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74