Προσωπικό

Βασίλης Τσιοπανάς,
B.A., B.Sc., M.Sc., DipCouns, EMDR Cert

Ο Βασίλης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία και Εκπαίδευση στο Sheffield Hallam University  (BA Hons in Psychology and Education) και στην Ψυχολογία στο University of East London στην Αγγλία (BSc Hons in Psychology). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Sussex University στο Brighton της Αγγλίας (MSc in Health Psychology) και έχει εκπαιδευτεί στην Αναλυτική Ψυχολογία (Dip. Couns - CPCAB), στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT cert - NHS) και στην Ψυχοθεραπεία EMDR (EMDR Cert - TACT). Επίσης εξειδικεύτηκε στις Διατροφικές Διαταραχές στο Eating Disorders Assosiation στο Λονδίνο και στο Eating Disorders Unit στο South London and Maudsley NHS.

Όσο αναφορά την εργασιακή του εμπειρία, ο Βασίλης δούλεψε για πολλα χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) στον τομέα της πρόληψης και προαγωγής της υγείας πάνω στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Εκτός από το κλινικό κομμάτι στο οποίο έκανε θεραπευτικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, ήταν υπεύθυνος ως facilitator να δημιουργεί θεραπευτικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας Γνωσιακά Συμπεριφορικά Μοντέλα με τα οποία πετύχαινε την τροποποίηση της συμπεριφοράς σε ανθυγιεινές συμπεριφορές (διατροφή, κάπνισμα, και σεξουαλική υγεία), εκπαιδεύοντας στην συνέχεια επαγγελματίες στον χώρο της υγείας προκειμένου να τις εφαρμόσουν στις κλινικές τους σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας. Εργάστηκε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) στο Redbridge PCT, Cambridgeshire PCT και Ealing PCT.

Πριν λίγα χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εξασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου έχοντας δικό του γραφείο στο οποίο δουλεύει κυρίως με περιστατικά Ψυχικού Τραύματος.

Παράλληλα είναι στην Ομάδα Διοίκησης Έργου στον Δήμο Πεντέλης και σύμβουλος της Δημάρχου, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό δράσεων και την άσκηση εποπτείας για την ομαλή λειτουργία των θεμάτων που αφορούν τη δραστηριότητα του Δήμου για θέματα Ψυχικής Υγείας, Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Εξαρτήσεων κ.α.
Έχει εποπτικό ρόλο στο ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου Πεντέλης το οποίο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΥΠΠΥ) πραγματοποιεί προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας.

Επίσης είναι συντονιστής του προγράμματος  Ιατρείου Μνήμης στον Δήμο Πεντέλης όπου σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρέχουν το ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας υγείας Long Lasting Memories Care (LLM Care).

Τέλος είναι υπεύθυνος για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Πεντέλης το οποίο ξεκίνησε ο ίδιος πιλοτικά έχοντας κλινικό αλλά και εποπτικό ρόλο.

Στο ICPS εκπαιδεύει σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα και σε θεματολογίες σχετικές με την Ψυχολογία Υγείας και το Τραύμα.

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Διατροφικές Διαταραχές
Ψυχολογία της Παχυσαρκίας
Ψυχοεκπαίδευση
Πρόληψη & Προαγωγή της Υγείας
Ψυχικό Τραύμα/EMDR Ψυχοθεραπεία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2020
  EMDR Training
  TACT Hellas, GR
 • 2012
  Orthomolecular Nutrition
  Institute of Orthomolecular Nutrition, GR
 • 2009
  Certificate στην Προφύλαξη Ευάλωτων Ενηλίκων
  NHS Ealing PCT, UK
 • 2008
  Emotional Abuse Training
  Cambridgeshire Community Services, UK
 • 2004-2007
  B.Sc. στην Ψυχολογία
  University of East London, UK
 • 2001-2003
  M.Sc. στην Ψυχολογία Υγείας
  Sussex University, UK
 • 1998-2001
  B.A. στην Ψυχολογία & Εκπαίδευση
  Sheffield Hallam University, UK
 • 2000-2001
  Diploma στη Θεραπευτική Συμβουλευτική
  Counselling & Therapy, GR CPCA, UK
 • 1994-1996
  Diploma στην Διαιτολογία
  A.E.G., GR
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74