Προσωπικό

Χαράλαμπος Φουντουλάκης,
Ph.D., CPsychol, AFBPsS

Ο Δρ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Φουντουλάκης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Swansea (B.Sc. (Hons) in Psychology). Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων Master’s: ενός από το Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας στην Οικονομική Ψυχολογία (MSc in Economic Psychology) και ενός από το Πανεπιστήμιο Staffordshire της Αγγλίας στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης  (M.Sc. in Sport and Exercise Psychology). Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Eφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan της Αγγλίας.
Είναι Chartered Member (CPsychol) στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και συγκεκριμένα στον τομέα Ψυχολογίας Αθλητισμού και Άσκησης, καθώς επίσης και εγγεγραμμένος με το Health & Care Professions Council (HCPC), τον αρμόδιο φορέα αδειοδότησης ψυχολόγων στη Μ. Βρετανία.
 
Ο Μπάμπης έχει προσφέρει εκτεταμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε αθλητές, προπονητές και διεπιστημονικές ομάδες σε ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων (π.χ. Formula 1/2/3, ποδόσφαιρο, σκοποβολή, ξιφασκία, επιτραπέζια αντισφαίριση, κλπ), ενώ ο ίδιος έχει προσωπικά ασχοληθεί για αρκετά χρόνια και με ένα άλλο χώρο υψηλής απόδοσης, την κλασσική μουσική, καθώς έπαιζε ο ίδιος κλασσικό βιολί.

Η συμβουλευτική του περιλαμβάνει - αλλά δεν περιορίζεται σε - ατομικές συνεδρίες, ομαδικές συνεδρίες, ψυχοφυσιολογική προπόνηση, εκπαίδευση προπονητών και προσαρμοσμένη ψυχομετρική, ψυχοκινητική και ψυχοφυσιολογική αξιολόγηση. Ο Μπάμπης είναι ιδιαιτέρως εξειδικευμένος σε αθλητικοψυχολογική αξιολόγηση και προπόνηση βασιζόμενη σε εργαλεία υψηλής τεχνολογίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τεχνογνωσίας, είναι ο δημιουργός του πιο σύγχρονου εργαστηρίου ψυχοφυσιολογικής αξιολόγησης και προπόνησης, του λεγόμενου Mindroom στη μεγαλύτερη αθλητική ακαδημία του Κατάρ. Έχει παρουσιάσει ο ίδιος, όπως επίσης και έχει συνεισφέρει, στην παρουσίαση διαφόρων ερευνών που έχουν σχέση με την αθλητική ψυχολογία σε διεθνή συνέδρια, καθώς και  έχει ηγηθεί και έχει συνεισφέρει στη δημοσίευση άρθρων που έχουν σχέση με την εφαρμοσμένη αθλητική ψυχολογία και την ψυχολογία της άσκησης. Είναι εξειδικευμένος στην εφαρμοσμένη βιοανάδραση (applied biofeedback) μέσα στα πλαίσια της ψυχολογικής υποστήριξης αθλητών με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην προπόνηση της διακύμανσης της καρδιακής συχνότητας (heart rate variability training) και τα οφέλη αυτής στη διαχείρηση του άγχους.

Ο Μπάμπης έχει υπάρξει για πολλά χρόνια πρωτεργάρτης της εφαρμοσμένης αθλητικής ψυχολογίας και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές του Κολλεγίου να ασχοληθούν, να εμβαθύνουν και να ερευνήσουν θέματα τα οποία σχετίζονται με τoν έλεγχο συναισθημάτων, τη βέλτιστη γνωστική λειτουργία και την παρακίνηση, βασικούς παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν την υψηλή απόδοση όχι μόνο των αθλητών αλλά και οποιουδήποτε άλλου ατόμου θέλει να φτάσει σε επίπεδο υψηλής απόδοσης.

Από τις αρχές του 2020, ο Μπάμπης είναι ο Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Κολλεγίου και ηγείται της ακαδημαϊκής ομάδας που περιλαμβάνει τους Academic Leads προγραμμάτων, ακαδημαϊκούς καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

 

   
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία
Εκπαίδευση Βιοανάδρασης
Mental Training
Αθλητικοψυχολογική Αξιολόγηση
Ψυχομετρία & Στατιστική Μεθοδολογία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2014-2019
  Ph.D. στην Αθλητική Ψυχολογία
  Manchester Metropolitan University, UK
 • 2008-2011
  M.Sc. στην Ψυχολογία Αθλητισμού & Άσκησης
  Staffordshire University, UK
 • 2000-2001
  M.Sc. στην Οικονομική Ψυχολογία
  University of Exeter, UK
 • 1997-2000
  B.Sc. Ψυχολογίας
  University of Wales Swansea, UK
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74