Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Βαρβάρα Κονδύλη,
B.A, M.A., Ph.D.c

Η Μπάρμπαρα Κονδύλη είναι εκπαιδεύτρια, σύμβουλος Ψυχικής υγείας, και ερευνήτρια. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της στον τομέα της ψυχικής υγείας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με άτομα, ομάδες και οικογένειες. Εργάστηκε για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας, που αργότερα συνεργάστηκε με χρόνιες παθήσεις στην πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ, πρωτοπορώντας σε πολλές πρωτοβουλίες επικοινωνίας στον τομέα της υγείας. Είναι αποδέκτης της Grant Reintegration Marie Curie (2006-2009) και ίδρυσε τον πρώτο όμιλο Toastmasters στην Ελλάδα (HAU Athens Toastmasters) με στόχο την οικοδόμηση δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας και ηγεσίας μεταξύ των μελών της και το ευρύτερο κοινό.
Έχει εκπαιδεύσει αρκετές ομάδες σε θέματα όπως η πρόληψη του εκφοβισμού, οι υγιείς σχέσεις, η επικοινωνία στον τομέα της υγείας, η επιτυχής παρουσίαση στο κοινό, η αποτελεσματικότητά του, μεταξύ άλλων.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε Ph.D. στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, κατέχει δύο μεταπτυχιακά (Δημόσια Υγεία, Κλινική Κοινωνικός Λειτουργός) και προπτυχιακό στην Ψυχολογία. Το blog της είναι: healthliteracyweb.com.
 
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:  Εγγραματοσύνη της Υγείας, ποικιλομορφία, εθελοντισμό, χρόνιες και μεταδιδόμενες ασθένειες, περιβαλλοντική ψυχολογία, ηγεσία και επικοινωνία.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Δημόσια Υγεία
Ψυχοκοινωνικά Ζητήματα
Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
Κοινωνική εργασία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012-present
  Ph.D.c στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
  Hellenic American University
 • 1999
  M.A. Δημόσιας Υγείας
  Boston University, USA
 • 1998
  M.A. Κοινωνικής Λειτουργίας
  Boston University, USA
 • 1992
  B.A Ψυχολογίας
  Simmons College, USA
Εγγραφείτε στο Newsletter μας