Προσωπικό

Νικολέττα Θεοδώρου,
B.A., Pg. Dip., MA., Ph.D.

Η Νικολέττα ασχολείται με την έρευνα με κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις, ενώ παράλληλα είναι προσωποκεντρικός σύμβουλος και εισηγήτρια στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. 
 
Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στη Σκωτία, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στην Συμβουλευτική Παιδιών και Νέων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως ερευνήτρια και προσωποκεντρικός σύμβουλος στην Ερευνητική Κλινική του Strathclyde University, καθώς και σε δομές υποστήριξης εφήβων και νέων. 
 
Το 2016, εξασφάλισε τριετή υποτροφία από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο της Μ. Βρετανίας προκείμενου να ξεκινήσει τις διδακτορικές της σπουδές στο πανεπιστήμιο του Heriot-Watt στο Εδιμβούργο. Το 2019/20 της απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στις κοινωνικές επιστήμες από το τμήμα κοινωνικής πολιτικής και ισότητας. Η διδακτορική της διατριβή μελετούσε τα σχεσιακά μοτίβα πληθυσμών που έχουν βιώσει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και αστεγία, με τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής πρόνοιας. 
 
Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως ερευνητικός σύμβουλος στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής για τους αστέγους στην Ευρώπη και αργότερα ως κοινωνική ερευνήτρια στην UNICEF για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στη σημασία του σχεσιακού και ψυχολογικού τραύματος στη πρώιμη και ενήλικη ζωή. 
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Κοινωνική Ψυχολογία
Ποιοτική Έρευνα
Κοινωνικός Αποκλεισμός
Τραύμα

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2016-2019
  Ph.D Κοινωνικών Επιστημών
  University of Heriot Watt, UK
 • 2012-2014
  Pg. Diploma στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων
  University of Strathclyde, UK
 • 2011-2012
  M.Sc. στη Συμβουλευτική Παιδιών & Νέων
  University of Nottingham, UK
 • 2005-2009
  Β.Α Ειδικής Αγωγής
  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74