Προσωπικό

Μαρί-Λουίζ Ψαρρά,
B.Sc., M.Sc., Ph.D.

H Μαρί-Λουίζ είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις βασικές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών, στα πεδία της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας, με ειδίκευση στην Εγκληματολογία.  Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους καθώς και στη Διαλεκτική-Συμπεριφορική Θεραπεία. 
 
Αρχικά, εργάστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης ενώ τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται στη Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, με κύρια καθήκοντα την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση νοσηλευόμενων και εξωτερικών ασθενών, την ψυχομετρική αξιολόγηση, την εκπαίδευση και εποπτεία φοιτητών και νέων επαγγελματιών και την ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα. Ειδικεύεται στην Ψυχιατροδικαστική & Δικαστική Ψυχολογία (κυρίως τη σεξουαλική παραβατικότητα), την Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους και τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, με πολυετή εμπειρία στις αντίστοιχες Μονάδες της Κλινικής.
 
Είναι Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρίας, με οργάνωση και συμμετοχή σε πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και συναφών επιστημονικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ψυχιατροδικαστική» και «Διασυνδετική Ψυχιατρική», καθώς και στο Τριετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του ΕΠΙΨΥ. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Κλινική Ψυχολογία
Εγκληματολογική Ψυχολογία
Ψυχοδικαστική
Σεξουαλική εκμετάλλευση
Συστημική Ψυχοθεραπεία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012-2019
  Ph.D. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 1998-2000
  M.Sc. Εγκληματολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 1994-1998
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74