Προσωπικό

Κατερίνα Κοτσώνη,
B.Sc., Pg. Cert., Pg.Dip., M.Sc., Ph.D.

H Κατερίνα αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα στο αντικείνο της Ψυχολογίας, έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες και έχει εργαστεί ως Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια σε διάφορους δημόσιες δομές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πιστοποιημένη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο (Ελλληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies,).
 
Εργάζεται ως Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθπεραπεύτρια με άτομα που έχουν συμπτώματα άγχους ή/ και κατάθλιψης. Έχει εκτενή εμπειρία στη χρήση του διαδικτύου για την προαγωγή και θεραπεία προβλημάτων ψυχικής υγείας. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Ζεύγους και σε θεραπείες που έχουν ως κεντρικό τους άξονα την ενσυνειδητότητα (mindfulness), όπως η Acceptance & Commitment Therapy και η Compassionate Focused Therapy.  
 
Άρχισε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία το 2016 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την ψυχοθεραπεία, τη θετική ψυχολογία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην κλινική πρακτική. Τέλος, συνεργάζεται με το ICPS ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα κλινικών δεξιοτήτων και ψυχοπαθολογίας του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
 
Παρουσιάσεις/Συνέδρια:
 
Κοτσώνη, Α., Καζή Σμ., Κόρπα Τ., Καλτσά Α, & Καραγιάννη Στ. (2008) Επίδραση της ΔΕΠ-Υ στην αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμηση παιδιών σχολικής ηλικίας. Παρουσίαση αναρτημένης εργασίας (poster). 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής ΕΨΕ, Κρήτη
Kotsoni, A. (2015) Therapeutic and economical impact of the use of an online support network within a Primary Care setting. Paper presented in symposium. Swedish Congress on Internet Interventions, Stockholm, Sweden.
Κοτσώνη, Α. & Σταλίκα, Α. (2017) Προφορική παρουσίαση σε προσκεκλημένο συμπόσιο. 16o Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΨΕ, Θεσσαλονίκη. 
Κοτσώνη, Α. & Σταλίκα, Α. (2018) Be Your Best You: Σχεδιασμός μιας παρέμβασης Θετικής Ψυχολογίας . Προφορική παρουσίαση σε προσκεκλημένο συμπόσιο. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ΕΛΨΕ, Βόλος
 
 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία
Κλινική Ψυχολογία
Θετική Ψυχολογία
Διαδικτυακές Θεραπείες
Θεραπευτική Σχέση

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2016-2021
  Ph.D. στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 2011-2012
  Pg. Dip στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία
  University of Oxford
 • 2010-2011
  Pg. Cert στο CBT για Παιδιά και Νέους
  University College London
 • 2008-2009
  M.Sc. στη Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία
  University of Reading
 • 2004-2008
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74