Προσωπικό

Δημήτρης Κάππος
B.Sc., M.Sc., ECP

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η επαγγελματική του εμπειρία σε διάστημα είκοσι ένα ετών περιλαμβάνει τομείς της αγοράς εργασίας όπως ο Χρηματοοικονομικός/Λογιστικός τομέας, ο τομέας του Σχεδιασμού Διαπίστευσης & Λειτουργίας Εγκαταστάσεων στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ο τομέας της Επικοινωνίας καθώς και ο τομέας Υλοποίησης και Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. 
Έχει αναλάβει τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό προγραμμάτων, την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ΜΜΕ, τη διαχείριση έργων (Project Management), τη σύνταξη Κλαδικών Μελετών, την εκπόνηση Οικονομικών Μελετών καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων & εργαλείων ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών. 
Επίσης, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων και επιμορφώσεων, όπως «Βελτίωση Ικανοτήτων Διοίκησης & Οργανωσιακή Συμπεριφορά» (ΕΕΔΕ), «Ανάπτυξη Βασικών Εργασιακών Ικανοτήτων – Key Skills» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), «Εισαγωγή στο Project Management with PMI Methodology» (Actum Consultant) καθως και έναν πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Πολιτιστική Διαχείριση / Μουσειολογία (Hellenic American Union) ως απόρροια της ενασχόλησής του με τον χώρο της Τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία) συνδυάζοντας την καλλιτεχνική του ματιά με το διαχειριστικό/οργανωτικό κομμάτι.
 
Πέραν όμως της πολυετούς εμπειρίας και γνώσης στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών, ο Δημήτρης απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (M.Sc. in Person-Centred Counselling) με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde, οδηγώντας τον σε αλλαγή επαγγελματικής ταυτότητας και καριέρας. Παράλληλα, με τις σπουδές του στην Συμβουλευτική έχει επιμορφωθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως “Art Therapy” (Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο). Παρακολούθησε εξάμηνη εκπαίδευση στην «Ιατρική Ψυχολογία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) καθώς επίσης απέκτησε πιστοποιητικά εξειδίκευσης σε θεματικές όπως «Κοινωνική Ανθρωπολογία», «Το Α και το Ω στις Συμβουλευτικές Συνεδρίες» και «Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 
 
Επιπρόσθετα, ολοκλήρωσε τρείς ετήσιες εκπαιδεύσεις από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την απόκτηση των αντίστοιχων πτυχίων εξειδίκευσης: «Μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας», «Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική» και «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Life Coaching και  Mentoring». Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (EAP). Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ημέρας Alzheimer, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς (φροντιστές) των ανοϊκών ασθενών.
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και στο πως η Τέχνη μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης.
Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπευτής.
 
Παράλληλα στο ICPS είναι εκπαιδευτής στο Τμήμα Συμβουλευτικής και εκπαιδευτής στο επαγγελματικό πρόγραμμα Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής “Btec Diploma in Therapeutic Counselling”. 
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Συμβουλευτική και Life Coaching
Project Management
Ιατρική Ψυχολογία
Οργανωσιακή Συμπεριφορά

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2017-2019
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2016-2017
  Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης: «Κατάρτιση στην Συμβουλευτική, το Life Coaching και το Mentoring»
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2016-2017
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2016-2017
  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης: «Μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας»
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2013
  Πτυχίο Εξειδίκευσης: «Ιατρική Ψυχολογία»
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2011-2012
  Ψυχοπαθολογία
  ICPS
 • 2011-2016
  M.Sc. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 2009
  Βελτίωση Ικανοτήτων Διοίκησης & Οργανωσιακή Συμπεριφορά
  Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)
 • 2003
  Επαγγελματική Κατάρτιση: «Management – Ολική Ποιότητα»
 • 1990-1997
  B.Sc. στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
  Πανεπιστήμιο Πειραιά
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74