Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Γεώργιος Φραγκάκης
B.Sc., M.Sc., ECP

Ο Γεώργιος είναι απόφοιτος του τμήματος «Ψυχολογίας» του Παντείου Πανεπιστήμιου και ειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, έναν τομέα καθοριστικό για την εξέλιξή του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τομέα της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης του Παιδιού ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στις Συγκρούσεις και Επικοινωνία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Η βαθιά του ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, ομαδική συνεργασία και διαρκή έρευνα τον οδήγησε στο να δημιουργήσει το πρώτο εγχώριο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας, πολιτισμού και συνειδητότητας “Animartists.com”, το 2014. Καθ' όλο το διάστημα της λειτουργίας του, ως αρχισυντάκτης, κατάφερε, μαζί με τους συνεργάτες του, να προσελκύσει επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (ανθρωπιστικοί επιστήμονες, λειτουργούς της επικοινωνίας, συγγραφείς κ.ο.κ.) να συμμετάσχουν σ’ αυτό το εγχείρημα, καταθέτοντας απόψεις και ιδέες, οι οποίες προ(σ)καλούν τους αναγνώστες να ξεφύγουν από τον απομονωτισμό της καθημερινότητας, επικοινωνώντας μαζί τους. Δίνοντας το παρόν στις προκλήσεις των καιρών, επιθυμεί να συνεισφέρει στη διεύρυνση της συνειδητότητας, να εξομαλύνουμε τόσο τις εσωτερικές όσο και τις διαπροσωπικές συγκρούσεις και να εμπνέει δύναμη, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς που δοκιμάζεται η ανθρώπινη αντοχή.
 
Από το 2011 έχει απασχοληθεί σε διάφορα πλαίσια ενηλίκων και ανηλίκων με ειδικές ανάγκες, MKO υποστήριξης οικογενειών κρατουμένων, περιθωριακών ομάδων, ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων καθώς και σε ψυχιατρικές δομές. Από το 2013 εργάζεται σε ιδιωτική βάση ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής στην Δάφνη (Αθήνα) προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες που αναζητούν συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία. 
 
Δημοσιεύσεις
 
Ποιοτική έρευνα με τίτλο: ''Φοβάμαι να κάνω όνειρα'' υπό την εποπτεία του προέδρου του τμήματος Ψυχολογίας, «Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών», Γ. Ποταμιάνο. Το Βήμα, τεύχος 16260. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Συγκρούσεις και επικοινωνία
Ομάδες Περιθωριοποίησης
Κατασκευή Φύλου
Ειδική Αγωγή

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012-2018
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2016-2018
  M.Sc. στην Επικοινωνία και στα ΜΜΕ – κατεύθυνση Συγκρούσεις και Επικοινωνία
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2012-2016
  M.Sc. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 2013-2014
  M.Sc. στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης του Παιδιού
  University of Central Lancashire (ICPS)
 • 2007-2012
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
 • 2006-2007
  European Baccalaureate Certificate
  École Européenne de Bruxelles III
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74