Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Χρήστος Αλεξάκος,
B.Sc., M.A., M.Sc.

Ο Χρήστος εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος οργανωσιακής ανάπτυξης σε οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακά στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στην κλινική-συμβουλευτική ψυχολογία με διάκριση. Διδάσκει από το 2004 σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στον δημόσιο τομέα ως ειδικός σύμβουλος και συντονιστής δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 
 
Είναι μέλος του διοικητικού σμβουλίου καθώς και συντονιστής της επιτροπής επιστημονικών εκδηλώσεων του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Σπάρτης. Είναι συνεργαζόμενο μέλος του Αμερικάνικου Ψυχολογικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ανθρώπινου Δυναμικού (SHRM) των ΗΠΑ και του Ινστιτούτου Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIPD) του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα ψυχικής υγείας των εργαζομένων και κατά πόσο επηρεάζουν της εργασιακή απόδοση καθώς και εφαρμογές σύγχρονων αναπτυξιακών θεωρήσεων στη νηπιακή και σχολική ηλικία. 
 
Πρόσφατες δημοσιεύσεις:
 
1. Αλεξάκος Χ., Μπινιάρη Ε. & Χαρίτου Σ. “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ΥΠΕΣ, ΕΚΔΔΑ, 2009. 
2. Αλεξάκος Χ., Διαμαντόπουλος Χ., Παπάς K. & Σουλάνδρου Β. “Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιου Τομέα”, ΥΠΕΣ, ΕΚΔΔΑ, 2007.
3. Αλεξάκος Χ., Χαρίτου Σ. & Μουρμούρης Ι. “Διοίκηση Προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ΥΠΕΣ, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 2006.
4. Μεταπτυχιακή διατριβή: “Ο βαθμός κατά τον οποίο η διαφοροποίηση του εμπλουτισμού εργασίας επηρεάζει την εργασιακή απόδοση”, Stirling University, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης, 2000. Υπό την εποπτεία του Professor M P Jackson. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Διαχείριση απόδοσης
Προβλήματα συμπεριφοράς εργαζόμενων
Συμβουλευτική
Προσωπική ανάπτυξη
Διαχείριση αλλαγής

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2009-2011
  M.Sc. Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
  La Salle University, USA
 • 1999-2000
  M.A. Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
  Stirling University, UK
 • 1995-1999
  Β.Α. Διοίκησης Επιχειρήσεων
  SUNY-Empire State College
Εγγραφείτε στο Newsletter μας