Προσωπικό

Ευφροσύνη Παπαδημητροπούλου,
B.A., M.A.

H Eυφροσύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην εγκληματολογία που πραγματοποίηση στο Σικάγο, εργάστηκε εκτενώς στις Φυλακές της Επαρχίας Cook και στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Σικάγο, και απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε θέματα σχετικά με συμμορίες, νεανική εγκληματικότητα, τις συνέπειες της φτώχειας και βίαια οικονομικά εγκλήματα (απάτη, κατασκοπεία κλπ σε εργασιακό περιβάλλον, επιχειρήσεις κλπ), μέσω πρακτικής άσκησης και ερευνητικών προγραμμάτων. Επίσης, έκανε την απαιτούμενη πρακτική της άσκηση ως μαθητευόμενη στα γραφεία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ στο Σικάγο (United Stated Environmental Protection Agency, U.S.E.P.A.), όπου αργότερα εργάστηκε ως νομική σύμβουλος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σπουδών της, υπηρέτησε ως βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο. Αφού ολοκλήρωσε το Master’s, εργάστηκε στη νομική βοήθεια και ως σύμβουλος στο τμήμα ερευνών του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου.
Από τότε που μετακόμισε στην Ελλάδα και για 15 χρόνια έχει εργαστεί ως καθηγήτρια ψυχολογίας, εγκληματολογίας και κοινωνιολογίας. Επίσης, έχει εργαστεί ως μεταφράστρια και σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε πρόγραμμα σχετικό με τη φτώχια και το έγκλημα, και ως σύμβουλος σε αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα και άρθρα εφημερίδων σχετικά με την εγκληματική συμπεριφορά εδώ στην Ελλάδα.  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν οικονομικά εγκλήματα, την κοινωνιολογία του εγκλήματος και τη νεανική παραβατικότητα και πρόληψη. 
 
Στο Κολλέγιο ICPS διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας, στο εξειδικευμένο προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία  και στο μεταπτυχιακό της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας.
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Εγκληματολογία
Ατομικές Διαφορές
Κοινωνική Ψυχολογία
Κοινωνικός Αποκλεισμός

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

  • 1999-2000
    M.A. στην Εγκληματολογία
    Northeastern Illinois University, USA
  • 1993-1997
    Β.Α. στην Εγκληματολογία
    Northeastern Illinois University, USA
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74