Προσωπικό

Βασιλική Ασίκη
B.Α., M.Α.

Η Βίκυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, επεδίωξε την απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Exeter επιθυμώντας περεταίρω εξειδίκευση στον τομέα που την γοήτευε περισσότερο την Ιστορία του Αμερικανικού Νότου και τη Λογοτεχνική Έκφραση της Αφροαμερικανικής κοινότητας.
Άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών από τα φοιτητικά της χρόνια και για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της ιδιωτικής μεταλυκειακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας Αγγλικά για ειδικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς. Διδάσκει επίσης Αγγλικά ως ξένη γλώσσα σε μαθητές όλων των επιπέδων και τους προετοιμάζει για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Ο τομέας της μετάφρασης αποτελεί ένα ακόμα ενδιαφέρον της. Μετά την ολοκλήρωση σπουδών μετάφρασης και την απόκτηση Διπλώματος Μετάφρασης από το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, ασχολείται εντατικά μεταφράζοντας κείμενα ιατρικού και οικονομικού περιεχομένου για εταιρείες, ιδιώτες και επαγγελματίες.
 
Εφαρμόζει ενεργά μία πιο προσωποκεντρική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διδασκαλίας της ξένης γλώσσας γιατί πιστεύει ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα για έναν διδάσκοντα είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον μάθησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν αναπτυχθεί μια μη επικριτική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους μαθητές, με όρους αποδοχής, κατανόησης, συνεχούς ενθάρρυνσης και επιβράβευσης. Είναι μέλος της TESOL Greece και παρακολουθεί ανελλιπώς τις δραστηριότητες της. 
 
Στο ICPS εργάζεται από το 2016 διδάσκοντας το μάθημα των Αγγλικών για Ψυχολόγους. 
 
 
 
 
 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Αγγλική Φιλολογία
Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Διδασκαλία
Αγγλική Λογοτεχνία
Μετάφραση

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 1998-2000
  Δίπλωμα Μετάφρασης
  Βρεταννικό Συμβούλιο, Αθήνα
 • 1994-1995
  M.Α. στις Αμερικανικές Πολιτισμικές Σπουδές
  University of Exeter, UK
 • 1989-1994
  B.Α. Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74