Προσωπικό

Άννα Μαρίνα Ιωσηφίδου,
Β.Α., M.Sc., Ph.D., ECP

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. 
 
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και Τη Μ. Βρετανία ήρθε στην Ελλάδα όπου και δίδαξε για ένα χρόνο Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επόμενα χρόνια τη βρήκαν να διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και μετέπειτα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Συγχρόνως είχε ξεκινήσει τις σπουδές της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.
 
Συνεχίζει κατά διαστήματα να διδάσκει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αλλού, αλλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι πλέον η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, αλλά και ως εκπαιδεύτρια/διευκολύντρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής και ως καθηγήτρια στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας του ICPS.
 
Η Μαρίνα έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα πάνω στην Κοινωνική Ανθρωπολογία. Ερευνητικά την ενδιαφέρει η συσχέτιση της Συμβουλευτικής και της Ανθρωπολογίας.  Συγκεκριμένα θέματα που αγγίζουν τις τελετουργικές πρακτικές, το φύλο και την ανάπτυξη ταυτότητας, τις διαδικασίες προσωποποίησης, την ενσυναίσθηση και τις μεθόδους κατανόησης των άλλων, είναι του άμεσου ενδιαφέροντος της.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ψυχοθεραπεία
Εποπτεία
Κατασκευή του φύλου
Κοινωνικοπολιτικές Διαστάσεις PCA
Θεραπεία μέσω Τέχνης

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2015-present
  Certificate στις Εκφραστικές Τέχνες
  Meridian University, USA
 • 2001-2004
  Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 1984-1990
  Ph.D. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
  London School of Economics, UK
 • 1983-1984
  M.Sc. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
  London School of Economics, UK
 • 1978-1982
  B.A. Πολιτισμική Ανθρωπολογία
  University of Chicago, USA
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74