Προσωπικό

Αντώνης Κορφιάτης
B.A., M.Sc., ECP

Ο Αντώνης είναι Κοινωνιολόγος κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνος σε μονάδα ψυχικής Υγείας-Κέντρο Ημέρας με στόχο τη συμβουλευτική απασχόλησης και τη ψυχοκοινωνική επανένταξη ψυχικά ασθενών.
Για πολλά χρόνια  εργάστηκε ως Επιστημονικά Υπεύθυνος σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης-Οικοτροφείο για την αποασυλοποίηση και την κοινωνικοοικονομική  επανένταξη  ψυχικά ασθενών. Είναι εκπαιδευτής σε θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με ψυχική νόσο. Τέλος εργάζεται ιδιωτικά ασκώντας την προσωποκεντρική συμβουλευτική.
 
Από το 2010 συνεργάζεται με το ICPS ως εκπαιδευτής/διευκολυντής και ως επόπτης στο Τμήμα Συμβουλευτικής. 
 
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις:
 
Τζίκου Ε& Κορφιάτης Α(2012). Πρόγραμμα Αγωγής Κοινότητας στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Πρακτικά Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση
Γαβριήλ,Ε& Μαστοράκη Ε& Κορφιάτης Α (2011). Ο ρόλος της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Η συμβολή της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Επιθεώρηση Συμβουλευτικής Προσανατολισμού, τευχ 94-95,σελ 187-196.
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία
Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση
Κοινωνική Επανένταξη
Εποπτεία
Θεραπεία της Κατάθλιψης

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2016
  M.Sc. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde, UK
 • 2010-2014
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας - ECP
  European Association for Psychotherapy, ΑΤ
 • 1994-1999
  B.A. στην Κοινωνιολογία
  Πάντειο Πανεπιστήμιο, GR
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74