Προσωπικό

Ευάγγελος Καναβιτσάς,
B.Sc., Pg.Dip., M.Sc., ECP

Ο Ευάγγελος είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση και μεταπτυχιακό τίτλο στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία. Από το 1996 απασχολήθηκε διαδοχικά στις παρακάτω θέσεις: Παρακολούθησε το εξωτερικά ψυχιατρικά ιατρεία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας, αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας της 16ης Μεραρχίας Πεζικού και στελέχωσε το γραφείο ψυχολόγων του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων.
 
Το 2002 άνοιξε ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στην Καρδίτσα και ταυτόχρονα συνεργάστηκε με τα εκπαιδευτήρια «Ν. Παιδεία», συντόνισε ομάδες συμβουλευτικής εφήβων στα πλαίσια του ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης) Καρδίτσας και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας παρείχε συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε άνεργες γυναίκες και σε μέλη ομάδων μειονοτήτων. Το 2007 μετακινήθηκε στον Πειραιά και διορίστηκε ως ψυχολόγος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού όπου παρέχει ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη σε κρατούμενους, συνεργάζεται στην εφαρμογή εκπαιδευτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων για κρατουμένους, εποπτεύει την πρακτική άσκηση φοιτητών ψυχολογίας και συμμετέχει σε διοικητικά όργανα της φυλακής. 
 
Στο ICPS είναι εκπαιδευτής και επόπτης στο Τμήμα Συμβουλευτικής. Παράλληλα πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας.
 
 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία
Εποπτεία
Κοινωνικός Αποκλεισμός
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδας
Θεραπεία της Κατάθλιψης

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2015
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy, AT
 • 2002-2005
  Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde, UK
 • 1999-2000
  M.Sc. στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία
  University of Ulster, IRL
 • 1992-1996
  B.Sc. στην Ψυχολογία
  Πανεπιστήμιο Κρήτης, GR
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74