Προσωπικό

Ειρήνη Ζαχαροστυλιανάκη,
B.Sc., M.A., Ph.D.

Η Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών στην ψυχολογία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κλινική ψυχολογία. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και έκανε την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε προγράμματα εκπαίδευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία στο ΑΚΜΑ. Τέλος, πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στην Οικογενειακή Ψυχολογία. 
 
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σύνδεση της θεωρίας του συναισθηματικού δεσμού με τη συστημική θεωρία, με έμφαση στην συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Ενδιαφέρεται, επίσης, για την αξιοποίηση της ποιοτικής έρευνας στο παραπάνω θεωρητικό πλαίσιο.
 
Από το 1997 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, ενώ από το 2007 διδάσκει αναπτυξιακή ψυχολογία στο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ψυχολογίας καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS. Παράλληλα, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό της Ψυχοθεραπείας και συγκεκριμένα στην Κατεύθυνση της Συστημικής Ψυχοθεραπείας.
 
 
 
 
 
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Αναπτυξιακή Ψυχολογία
Οικογενειακή Θεραπεία – Συμβουλευτική Ζεύγους
Συναισθηματικός Δεσμός
Fathering

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2010
  Ph.D. στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία
  University of Lancaster, UK
 • 1994-1997
  M.A. στη Κλινική Ψυχολογία
  University of Indianapolis, USA
 • 1989-1993
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Κολλέγιο Mediterranean
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74