Προσωπικό

Ηλέκτρα Διακολαμπριανού,
B.Sc., Pg.Dip., Ph.D.c.

Η Ηλέκτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ερευνώντας την κοινωνική ένταξη και την πολιτική συμμετοχή ως όψεις της μετανάστευσης από και προς την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει εκπονήσει έρευνες πεδίου στην Ελλάδα, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε συνέδρια στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν συμβουλευτική ατόμου και οικογένειας, θεραπεία μέσω εκφραστικών τεχνών, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια ψυχολογίας και δεξιοτήτων επικοινωνίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και creativity coaching. 
 
Συνεργάζεται επίσης με την ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ως επίτροπος ασυνόδευτων ανηλίκων, με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως εργασιακή σύμβουλος, και με την Gordon Hellas ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Parent / Teacher / Leader Effectiveness Training. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί ως ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα με την ΕΛΣΤΑΤ, την Εθνική Υπηρεσία Erasmus+, το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου και Μουσικής, την ΠΕΨΥΠΕ, το Κέντρο Συμβουλευτικής «Νέος Κόσμος», τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Αμπερνάλλι». Είναι μέλος ΔΣ της World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC) και του Διεθνούς Συλλόγου Δωδεκανήσου. 
 
Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια και έγινε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS. 
 
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Θεραπεία Μέσω Τέχνης
Κοινωνική Ψυχολογία
Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2010-2011
  Θεραπείες Μέσω Τέχνης
  Κολλέγιο Athenian
 • 2007-present
  Ph.D.c. Κοινωνικής Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 2008-2011
  Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 2002-2007
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74