Η Ζωή στο ICPS

COVID-19: H Πρόκληση Γίνεται Ευκαιρία

COVID-19 & Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021

Αναμφισβήτητα η έξαρση του Covid-19 υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί τεράστια πρόκληση για την καθημερινότητα όλων μας. Πολλές από τις συνήθειες μας άλλαξαν, κινήσεις μας περιορίστηκαν, η επαφή μας με άλλους τροποποιήθηκε.


Για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η απαίτηση μετατροπής και παροχής των προγραμμάτων τους σε εξ’ αποστάσεως μορφή, υπήρξε άμεση. Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS και το ΚΕΔΙΒΙΜ Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών – ICPS, υπήρξαν ίσως το μοναδικό αδειοδοτημένο Κολλέγιο και ΚΕΔΙΒΙΜ αντίστοιχα, που προέβλεψαν επιτυχώς την εξέλιξη της κατάστασης και την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις 11.3.2020 και ήδη από τις 13.3.2020 συνέχισαν απρόσκοπτα την παροχή του μεγαλύτερου μέρους των προγραμμάτων σπουδών, online με σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.


Με τη χρήση τεσσάρων διαφορετικών πλατφορμών – ανάλογα με το είδος και τη βιωματική διάσταση του κάθε προγράμματος -  καταφέραμε και αναπαράξαμε την πλούσια εμπειρία της δια ζώσης εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας συγχρόνως την υγεία των φοιτητών, σπουδαστών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.
Κατά αυτό τον τρόπο και με την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει το ICPS στα 30 έτη λειτουργίας του, διασφαλίσαμε την εκπαιδευτική πορεία όσων μας εμπιστεύτηκαν με τις σπουδές τους και την ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χωρίς να χαθεί η παραμικρή ώρα εκπαίδευσης.

Με την εμπειρία αυτή στις αποσκευές μας, ξεκινούμε το εκπαιδευτικό ταξίδι του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.
Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους μήνες, ενώ συγχρόνως θέλουμε να προσφέρουμε ένα σταθερό πλαίσιο εκπαίδευσης στους φοιτητές – σπουδαστές μας, σε συμφωνία με τα συνεργαζόμενα Πανεπιστημιακά και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού, έχουμε προχωρήσει στην οργάνωση των περισσοτέρων προγραμμάτων μας με τη μορφή τους Blended Learning.


Κατά αυτό τον τρόπο οι περισσότερες από τις διαλέξεις  στα προγράμματα που φέρουν το σχετικό σήμα θα πραγματοποιηθούν με μορφή online σύγχρονης εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας έτσι τη μικρότερη δυνατή έκθεση στον κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19, ενώ συγχρόνως δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματα μας όσοι διαμένουν εκτός Αθηνών και μέχρι σήμερα τους ήταν αδύνατον να εγγραφούν σε αυτά λόγω απόστασης.


Κάθε πρόκληση κρύβει μια ευκαιρία!

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74