Τελευταία Νέα

Στρατηγική Συνεργασία ICPS - ΕΕΑΨ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ:

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της ΧΡΟΝΙΑΣ

 
Η Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανής Ψυχολογίας (ΕΕΑΨ) & το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS
Ενώνουν δυνάμεις και προσφέρουν στην Ελλάδα Μεταπτυχιακό στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και Εκπαίδευση στην Αντλεριανή Ψυχολογία
 
 
Το ιστορικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανής Ψυχολογίας» (ΕΕΑΨ) που ιδρύθηκε το 1969 στην Ελλάδα και έκτοτε πρωτοπορεί στην διάδοση και εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, των αρχών της Αντλεριανής Ατομικής Ψυχολογίας, και
 
Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, η μεγαλύτερη σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα, που καθιέρωσε την Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και προσφέρει σήμερα Μεταπτυχιακά σε 7 διαφορετικές προσεγγίσεις ψυχοθεραπείας,
 
ξεκινούν μια στρατηγική συνεργασία για την παροχή στην Ελλάδα εκπαίδευσης σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία με επίκεντρο την Αντλεριανή ατομική ψυχολογία. 
 
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία θα είναι διετούς διάρκειας και θα προσφέρεται από το Κολλέγιο σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, ενώ ενσωματώνει την πλούσια εμπειρία των στελεχών της ΕΕΑΨ, καθώς και μέρος του υφιστάμενου προγράμματος της Αντλεριανής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας. 
 
Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα δύνανται να συνεχίσουν περαιτέρω την εκπαίδευση τους στο ICPS, για την ολοκλήρωση της τετραετούς διαδικασίας πιστοποίησης ψυχοθεραπευτών και την απόκτηση και του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) δεδομένου ότι το πρόγραμμα υπερκαλύπτει όλα τα κριτήρια εκπαίδευσης, ωρών θεραπείας, πρακτικής και εποπτείας. 
 
Το Κολλέγιο είναι από το 2010 Διαπιστευμένο εκπαιδευτικό κέντρο ψυχοθεραπείας (EAPTI) από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, ενώ και οι δυο οργανισμοί είναι μέλη της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).
 
Η συμμαχία αυτή καθιστά την εκπαίδευση της ψυχοδυναμικής αντλεριανής ψυχοθεραπείας, απόλυτα σύμφωνη με τις νέες εξελίξεις εκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών στην Ευρώπη, όπως αυτές έχουν οριστεί στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας τον Μάρτιο 2023 και απαιτούν οι εκπαιδεύσεις πλέον να υλοποιούνται σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο Σπουδών (EQF Level 7).  
 
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας κυρία Ελένη Γεωργακοπούλου, δήλωσε για τη σημαντική αυτή εξέλιξη,
 
«Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη χαρά μου, για αυτή την εξαιρετικά σημαντική σύμπραξη, μεταξύ του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS και της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας. 
 
Έχω την πεποίθηση, ότι σε αυτόν τον ακαδημαϊκό χώρο, με την πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο της Ψυχοθεραπείας, η ψυχοδυναμική θεωρία του Άλφρεντ Άντλερ καθώς και οι βασικές αρχές αυτής, θα διαδοθούν, μέσω αυτού του άρτια δομημένου ακαδημαϊκού και βιωματικού προγράμματος. 
 
Η σχέση των δύο φορέων δεν ξεκινά σήμερα. Σήμερα απλώς μεταμορφώνεται. Οι προπάτορες της Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης Πόλλυ και Ιούλιος Ιωσηφίδης και η Κατερίνα Αλεξοπούλου της Ψυχοδυναμικής Αντλεριανής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης, είχαν μια μακρά και ειλικρινή συνεργασία και συνέπραξαν με επιτυχία για την εγκαθίδρυση της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας, 29 χρόνια πριν, στη χώρα μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη βλέποντας τους "απογόνους" των σημαντικών για τις προσεγγίσεις αυτών προσωπικοτήτων να συμπράττουν για το σπουδαίο αυτό έργο.
 
Έχω λοιπόν την βεβαιότητα, ότι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχοδυναμική Αντλεριανή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, θα μεταλαμπαδεύσει στη νεότερη γενιά ψυχοθεραπευτών, τις αρχές της συνεργασίας, της ισοτιμίας και του Κοινωνικού Ενδιαφέροντος.
 
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον κ. Κωνσταντίνο Παππά, για την ευγένεια, την συμπερίληψη καθώς και την εμπερίεξη του»
 
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, κύριος Κωνσταντίνος Παππάς, δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης για τον οργανισμό μας. Ένα βήμα που γίνεται σε μια βάση σεβασμού και αλληλοεκτίμησης με ιστορικό βάθος. Τα προγράμματα που θα προσφέρει το ICPS στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και την Αντλεριανή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, τόσο σε Μεταπτυχιακό επίπεδο όσο και σε επαγγελματική πιστοποίηση, θα θέσουν νέα δεδομένα και θα ανοίξουν  ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην εκπαίδευση των ψυχοδυναμικών ψυχοθεραπευτών. Πολύ περισσότερο, θα αποκαταστήσουν μια ιστορική αδικία. Ο Alfred Adler υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και θεραπευτές της νεότερης ιστορίας. Τις δικές του ιδέες, θεωρίες και οπτική έχουν ενσωματώσει πολλές άλλες προσεγγίσεις, χωρίς όμως να αποδίδεται η δέουσα αναγνώριση. Ήρθε η ώρα, όπου σε συνεργασία με την ΕΕΑΨ, θα βοηθήσουμε τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να γνωρίσουν τον Adler και την πραγματική επιρροή που έχει στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία».  
 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74