Τελευταία Νέα

Στρατηγική Συνεργασία ICPS - Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ

Σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας τους σε επίπεδο πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS στις δομές της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», οι δύο φορείς, στις 23 Μαΐου 2023, προχώρησαν σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την ανάδειξη του ρόλου της Τέχνης στην Ψυχική Υγεία, τόσο μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων στον χώρο της Ψυχικής Υγείας όσο και ευρύτερα σε επίπεδο ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού. 
 
Η ΚΣΔΕΟ Έδρα, φέρει μακρά πείρα στη διασύνδεση της Ψυχικής Υγείας και της Τέχνης. Το καταξιωμένο ετήσιο Festival Art4More έχει εδραιωθεί ως το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που συνδέει την Τέχνη με την Ψυχική Υγεία, έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 300 διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από το 2007 έως σήμερα. 
 
Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS έχει 35 χρόνια ιστορίας στην εκπαίδευση ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών στην Ελληνική αγορά. Ήδη από το 2021 μετέφερε το ιστορικό πρόγραμμα του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, του Κέντρου που καθιέρωσε την Εικαστική Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, στα προγράμματα του και πλέον το προσφέρει ως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
 
Η στρατηγική αυτή συνεργασία μεταξύ της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» και του ICPS, εξελίσσει την υφιστάμενη σχέση, επιτρέποντας στα δύο μέρη να συμπράξουν σε σημαντικά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά έργα και να επιτύχουν σημαντική προσφορά στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, τόσο στην προσπάθεια πρόληψης και βελτίωσης της ψυχικής υγείας, όσο και της εκπαίδευσης του ευρύ κοινού και επαγγελματιών. 
 
Η Πρόεδρος του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» κα. Μαρία Κερασόγλου, δήλωσε : «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας η συνεργασία με ένα κολλέγιο υψηλών προδιαγραφών σαν το ICPS college και το οποίο προσφέρει γνώση και εξειδικεύσεις πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπείας μέσω τέχνης Παιδιών και Ενηλίκων με πιστοποιημένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Η 22ετής εμπειρία της ΕΔΡΑΣ στο τομέα της ψυχικής υγείας Παιδιών και ενηλίκων πρόκειται να εμπλουτιστεί με αυτή τη σημαντική συνεργασία με το ICPS»
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, κος. Κωνσταντίνος Παππάς, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η συνεργασία μας με έναν τόσο σημαντικό φορέα στον χώρο της ψυχικής υγείας, όπως η Έδρα διευρύνεται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή ενώνουμε δυνάμεις και στο θέμα της Θεραπείας μέσω των Τεχνών, τομέας όπου η Έδρα έχει σημαντική εφαρμοσμένη εμπειρία ειδικά στα οικοτροφεία και ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα που λειτουργεί με επιτυχία, ενώ εμείς προσφέρουμε το μοναδικό στην ηπειρωτική Ευρώπη (δηλαδή εκτός Αγγλίας), πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων. Ανοίγουμε μια νέα προοπτική στον χώρο της ψυχικής υγείας όχι μόνο για την εξειδίκευση των επαγγελματιών, αλλά προπαντός για τους ίδιους τους ωφελούμενους/ενοίκους και τις οικογένειες τους».
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74