Τελευταία Νέα

Ο Professor David Murphy αποκλειστικά στο ICPS στην Αθήνα!

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε στις νέες μας εγκαταστάσεις τον Professor David Murphy του University of Nottingham, για ένα διήμερο το οποίο μάγεψε εκπαιδευτές και φοιτητές/εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές. 
 
Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε  από τον Professor Murphy στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ICPS, δια ζώσης, η εκπαίδευση στην «Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική για την Κατάθλιψη». Το συγκεκριμένο μοντέλο - πρόγραμμα προσφέρεται μόνο στην Αγγλία και αποκλειστικά στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας - National Health System (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Θεραπευτές κλπ.). Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, παγκοσμίως, αποτελεί το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS που προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Professor Murphy, συγγραφέα της μεθόδου και την απονομή του Advanced Certificate από το University of Central Lancashire. H επιτυχία αυτή είναι μια ακόμα συνεισφορά του Κολλεγίου μας στην Προσωποκεντρική Κοινότητα στην Ελλάδα.
 
Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Professor David Murphy, συναντήθηκε και συζήτησε εκπαιδευτικές τάσεις, προκλήσεις και λύσεις, τόσο με τους εκπαιδευτές των Προσωποκεντρικών Προγραμμάτων του ICPS, όσο και με φοιτητές.
 
Πραγματικά ξεχωριστοί για τα Ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση, νιώθουν έπειτα από τη συνάντησή τους με τον Professor David Murphy, οι πρωτοετείς φοιτητές του ιστορικού προγράμματος «MSc Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής», το οποίο και θεμελίωσε την Προσωποκεντρική στην Ελλάδα το 1989.
 
Σημαντικό: O Professor Murphy μοιράστηκε νέα δεδομένα της αποτελεσματικότητας του Μοντέλου, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, καθώς επίσης και εσωτερική πληροφόρηση για την τρίτη έκδοση που έρχεται!!
 
Σημαντικό: Επίσης μοιράστηκε πρωτοποριακά για την Προσωποκεντρική εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν οι θεραπευτές και οι επόπτες στην πρακτική τους, στα περιστατικά κατάθλιψης που μπορεί να διαχειρίζονται.
 
Μπορεί να είχαμε την ευκαιρία να τον έχουμε κοντά μας μόνο δύο ημέρες, αλλά ήταν αρκετές για να ενισχύσουν την εικόνα και πίστη των φοιτητών/εκπαιδευόμενων στην Προσωποκεντρική, αποδεικνύοντας ότι όταν οι Συνθήκες προσεγγίζονται με αυθεντικό τρόπο και σε επιστημονική βάση, μπορούν πραγματικά να φέρουν ουσιαστική αλλαγή. Τον ευχαριστούμε θερμά.
 
O David Murpy, Ph.D., είναι Chartered Psychologist, Πλήρες Μέλος του Τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Associate Fellow του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, όπως και Πλήρες Μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy. Είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Nottingham της Αγγλίας και Διευθυντής Σπουδών του Master of Arts στην Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία. Υπήρξε επί 10 έτη Editor στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Περιοδικό PCEPC της WAPCEPC, ενώ ήταν ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του “WAPCEPC Conference 2022” στην Κοπεγχάγη.
 
Ο Professor Murphy έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συνέδριο “WAPCEPC Conference 2024” το οποίο διοργανώνει η ΠΕΕΠΒΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης) με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS τον Σεπτέμβριο του 2024 στην Αθήνα. 
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74