Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του Διευθυντή του Τμήματος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Dr. Babis Fountoulakis στην Athens Voice (official).

Μια εξαιρετική συνέντευξη του Διευθυντή του Τμήματος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ICPS - College for Humanistic Sciences Dr. Babis Fountoulakis στην Athens Voice (official)
 
Ευχαριστούμε την Μαρία Αλεξίου και την Athens Voice (official) καθώς και τους εξαιρετικούς μας συνεργάτες για την φιλοξενία.
 
Ε. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται το ICPS και ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα;
 
Α. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχουμε υλοποιήσει το όραμα της δημιουργίας ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που ενσωματώνει τη θεωρητική και τη βιωματική γνώση. Τα προγράμματα σπουδών που λειτουργούν τόσο στο Κολλέγιο όσο και στο ΚΕΔΙΒΙΜ είναι μοναδικά και πρωτοποριακά στον Ελλαδικό χώρο. Το τριετές Μεταπτυχιακό μας στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, για παράδειγμα, προσφέρει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό συνδυασμό επιστημονικής κατάρτισης, βιωματικής ανάπτυξης, πρακτικής εφαρμογής και ερευνητικής τεκμηρίωσης και οδηγεί στην εις βάθος γνώση και εμπειρία της Προσωποκεντρικής, μιας εκ των τριών κορυφαίων θεραπευτικών προσεγγίσεων στην ψυχική υγεία και ευημερία. Το Master αυτό προσφέρεται εδώ και 30 χρόνια σε συνεργασία με το University of Strathclyde της Σκωτίας.
΅Επίσης, στο ICPS προσφέρουμε σε συνεργασία με το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor’s) στην ψυχολογία, εγκληματολογική ψυχολογία, κλινική ψυχολογία, αλλά και στην ψυχολογία με συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Συγχρόνως προσφέρουμε 10 ακόμα μεταπτυχιακά προγράμματα Μasters στην εφαρμοσμένη κλινική ψυχολογία, την εγκληματολογική ψυχολογία, την παιδοψυχολογία, σε διαφορετικές προσεγγίσεις ψυχοθεραπείας, καθώς επίσης και το μεταπτυχιακό (conversion) ψυχολογίας. Παράλληλα, προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας και Coaching από το ΚΕΔΙΒΙΜ που σε συνδυασμό με τα προηγούμενα μάς καθιστούν πρωτοπόρους στον χώρο της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.
 
Το ICPS είναι μοναδικό στην εξειδίκευση που έχει στις ανθρωπιστικές επιστήμες και αυτό είναι και το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους οργανισμούς στους οποίους οι επιστήμες αυτές αποτελούν απλά δευτερεύοντα προγράμματα. Η εξειδίκευση αυτή προσδίδει και ένα ακόμα πλεονέκτημα στο ICPS. Συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ομάδα εκπαιδευτών στο αντικείμενο στην Ελλάδα, με καταξιωμένους επιστήμονες σε διαφορετικούς τομείς της ψυχολογίας, ενώ οι περισσότεροι είναι διδάκτορες Ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων.  
 
Ε. Στη συνέχεια, με το πέρας των σπουδών, πού μπορεί να αναζητήσει εργασία ένας απόφοιτος στον ευρύτερο τομέα της ψυχολογίας;
 
Α. Ένας απόφοιτος του Bachelor Ψυχολογίας λαμβάνει αναγνώριση από το ελληνικό κράτος και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Έτσι, μπορεί να επιδιώξει θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή βέβαια στον ιδιωτικό τομέα. Ο κάτοχος ενός εκ των Μεταπτυχιακών μας, λαμβάνει επίσης αναγνώριση και μπορεί να χρησιμοποιήσει την εξειδίκευση αυτή για τις ανάλογες θέσεις στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επίσης πολλές περιπτώσεις αποφοίτων μας με επιτυχημένη πορεία σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
 
Ε. Υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία για να σπουδάσει κανείς ψυχολογία;
 
Α. Θα σας απαντήσω με δύο ιδιαίτερα παραδείγματα. Η αείμνηστη ιδρύτρια του οργανισμού μας Πόλλυ Ιωσηφίδη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, ξεκίνησε τις σπουδές της 50 ετών. Εγώ προσωπικά έχω ολοκληρώσει το πρώτο μου πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά και τις διδακτορικές μου σπουδές σε πολύ διαφορετικές ηλικίες. Εκείνο που άλλαζε σε κάθε ηλικία ήταν ο τρόπος που αντιλαμβανόμουν κάθε φορά τις διδασκόμενες έννοιες και ο τρόπος εφαρμογής της ψυχολογίας. Στο ICPS έχουμε την εμπειρία να ενσωματώνουμε φοιτητές πολύ διαφορετικών ηλικιών.
 
Ε. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει πρόβλεψη για μια πιο «ασφαλή» διαδικασία μάθησης, online προγραμμάτων κ.λπ.;
 
Α. Αυτός είναι άλλος ένας τομέας που έχουμε φανεί αντάξιοι της εμπιστοσύνης των φοιτητών μας. Ήδη από τη δεύτερη ημέρα αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τον περασμένο Μάρτιο, λειτουργήσαμε σχεδόν όλα μας τα προγράμματα σε σύγχρονη εξ αποστάσεως μορφή. Η εμπειρία αυτή μάς επέτρεψε, σε συμφωνία με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα που συνεργαζόμαστε, να σχεδιάσουμε το πρωτόκολλο “COVID-19 SECURE BLENDED LEARNING”, το οποίο θα εφαρμόσουμε φέτος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση και εκ περιτροπής δια ζώσης διδασκαλία. 
 
 
 
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74