Τελευταία Νέα

Μια μέρα γεμάτη από χειρονομίες αγάπης...

Ο Μέντα 88 fm, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αθηναίων και το Frau Cafe-Bar στήνουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έναν 12ωρο μαραθώνιο αγάπης στο κέντρο της Αθήνας.Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι τόσο η πληροφόρηση του κοινού, όσο και η οικονομική ενίσχυση των γυναικών που φιλοξενούνται στο Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας.
 
Ένα ευρώ από κάθε καφέ, αναψυκτικό, ποτό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν παρέχει το Frau θα πάει στην οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας.
 
Από τις αρχές του 2013 λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους με χρήματα του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας». Ο Ξενώνας Φιλοξενίας έχει ως στόχο τη στέγαση γυναικών-θυμάτων σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής υστέρησης ή σεξουαλικής βίας και των παιδιών τους, καθώς και την παροχή συμβουλευτικής στήριξης αυτών. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς συμβουλευτικής για γυναίκες, παραπέμπονται στον Ξενώνα γυναίκες –θύματα βίας, οι οποίες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους, γίνονται δεκτές προς φιλοξενία. Κατά τη λειτουργία της δομής, κύριο στόχο αποτελεί η προσωρινή φιλοξενία των γυναικών που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής βίας καθώς και τα παιδιά τους και η προσπάθεια αποκατάστασης τους κοινωνικά, επαγγελματικά και οικονομικά.
 
Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS θα είναι εκεί για να στηρίξει αυτή τη δράση, περνώντας ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού. Ευχόμαστε τέτοιες χειρονομίες ανθρωπιάς να γεμίζουν την καθημερινότητα μας όλο τον χρόνο!
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74