Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Η Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" για το ICPS

  • 12/10/2009
H καθημερινή πολιτική και οικονομική εφημερίδα  της Θεσσαλονίκης "Αγγελιοφόρος" εξέδωσε στις 12/10/2009 ειδικό ένθετο για την εκπαίδευση και αναφέρθηκε εκτενώς στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε τον Ιούνιο το ICPS στην Αθήνα. 
 
Το κείμενο έχει ως εξής: 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εργασίες του το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Σήμερα: Διαδρομή & Προκλήσεις» που οργάνωσε το Κολλέγιο ICPS (Κολλέγιο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικών Σπουδών – www.icps.edu.gr) στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
 
Δέκα κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας από πανεπιστήμια των Η.Π.Α., της Ευρώπης και της Ελλάδας συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές, μεταφέροντας γνώσεις και διεθνείς πρακτικές αιχμής. Μεταξύ αυτών:
 
ο Professor Dave Mearns, ομότιμος καθηγητής του University of Strathclyde και συγγραφέας των «Working at Relational Depth in Counselling & Psychotherapy» και «Person-Centred Counselling in Action»,
 
o Professor Arthur Bohart, Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ψυχολογίας στο Saybrook Graduate School του California State University και συγγραφέας του «Foundations of Clinical and Counseling Psychology»,
 
ο Professor Ned Gaylin, ομότιμος καθηγητής Συμβουλευτικής του University of Maryland και ο, κατεξοχήν, ειδικός της οικογενειακής θεραπείας,
 
ο Dr Paul Wilkins, αναπληρωτής καθηγητής Συμβουλευτικής του Manchester Metropolitan University και συγγραφέας των «Personal and Professional Development for Counsellors» και «Person-Centred Therapy in Focus»,
 
ο  Καθηγητής Ανδρέας Μπρούζος, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γνωστός προσωποκεντρικός σύμβουλος με δράση στη Γερμανία και στην Ελλάδα.
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν 350 σύνεδροι από 25 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενων των Η.Π.Α., Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Κίνας, Ν.Αφρικής, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας, Τσεχίας κ.α. και μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες σε μια πληθώρα εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομιλιών.  Όπως πολλοί συμμετέχοντες τόνισαν, το Συνέδριο αυτό άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη και θεμελίωσε την επιστημονική και ερευνητική παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας. 
 
Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια,  Coca-Cola-3E, MDI Hellas, Λάμδα Ιατρική, Kantor, Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Votre Beaute, Εκδόσεις Ερευνητές και Εκδόσεις Άσπρη Λέξη.
 
Μέσα από παρόμοιου βεληνεκούς ενέργειες, το ICPS, το εξειδικευμένο Κολλέγιο στις ανθρωπιστικές επιστήμες, διασφαλίζει εδώ και είκοσι χρόνια το μέλλον των σπουδαστών και αποφοίτων του!
 
Το ICPS, ύστερα από έλεγχο των προγραμμάτων σπουδών του, του προσωπικού του, των συνεργασιών του και των εγκαταστάσεών του, έλαβε Άδεια Ίδρυσης (ΦΕΚ Β 1531/27-7-09) και Άδεια Λειτουργίας (ΦΕΚ Β 2139/1-10-09) Κολλεγίου και προσφέρει Bachelor στην Ψυχολογία, Master στην Παιδοψυχολογία, Master στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και άλλα προγράμματα.

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας