Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη: Το Εξειδικευμένο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες Κολλέγιο

  • 05/09/2010
Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 η εφημερίδα FREE SUNDAY δημοσίευσε συνέντευξη της Προέδρου του ICPS, κας Πόλλυς Ιωσηφίδη, στο ειδικό ένθετο για την Εκπαίδευση. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
 
ΕΡ. Στα τέλη Ιουλίου η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα ονόματα των Κολλεγίων – Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στα οποία χορηγήθηκε η νέα άδεια λειτουργίας. Πώς αισθάνεστε που το δικό σας ίδρυμα είναι ένα από αυτά;
 
ΑΠ. Σίγουρα ικανοποιημένη που ολοκληρώθηκε μια αυστηρή διαδικασία, η οποία ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και μέσα από πολλές αδικίες και πισωγυρίσματα – παγώματα και ξεπαγώματα του νόμου – οδήγησε πολλούς ανθρώπους σχεδόν στην ψυχολογική και σωματική εξόντωση. Πέραν τούτου, για το ICPS-ΚΕΠΠ σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας νόμος ή  μια διαδικασία αδειοδότησης αυτό που ορίζει την ποιότητα, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά μας. Είκοσι χρόνια επίπονης, καθημερινής και συνειδητής προσήλωσης σε ένα όραμα και μια φιλοσοφία εκπαίδευσης και ζωής αν θέλετε, είναι το πραγματικό μυστικό. Αρχές, όπως η ειλικρίνεια, το μεράκι, η δέσμευση των ανθρώπων για τη διατήρηση μιας στηρικτικής κοινότητας μάθησης είναι στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα ενός Κολλεγίου, όχι το αν έχει κάποιος 500τ.μ. ή 3.000τ.μ. κτήριο και 100.000€ ή  λογαριασμό 1.500.000€ στην τράπεζα.
 
ΕΡ. Τι σημαίνει τότε η αδειοδότηση αυτή για εσάς, αλλά και για κάποιον που ενδιαφέρεται να σπουδάσει σε ένα Κολλέγιο;
 
ΑΠ. Για το ICPS έρχεται ως μια επίσημη – από πλευράς κράτους –  αναγνώριση του επιπέδου της δουλειάς μας, αλλά κυρίως της προσπάθειας που κάναμε το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Το νέο κτίριο, στο οποίο στεγαζόμαστε, είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και λειτουργικό για το προσωπικό και τους σπουδαστές, και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον σταθμό του Μετρό του Αγίου Αντωνίου, ενώ βρίσκεται σε μια ήσυχη και ασφαλή γειτονιά, με αρκετό πράσινο. Συγχρόνως, για το κοινό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είμαστε ένα από τα Κολλέγια που νόμιμα μπορεί να συνεχίσει τις συνεργασίες του με Πανεπιστήμια του εξωτερικού και να προσφέρει τα προγράμματά τους στην Ελλάδα.
  
ΕΡ. Τι προγράμματα προσφέρετε αυτή τη στιγμή;
  
ΑΠ. Το Μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική σε συνεργασία με το University of Strathclyde, το Μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία σε συνεργασία με το University of Central Lancashire, το Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας σε συνεργασία και αυτό με το University of Central Lancashire, το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία σε συνεργασία με την European Association for Psychotherapy είναι μόνο μερικά από τα προγράμματά μας. Πολλά περισσότερα μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα μας.
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας