Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

ΔΟΑΤΑΠ: Διευκρίνιση για το Ρόλο του

  • 17/09/2013

Κατόπιν αρκετών αναφορών για ακουσίως λανθασμένη πληροφόρηση του κοινού από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για σπουδές Ψυχολογίας σε Κολλέγια, ότι ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι αναρμόδιος για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων νομοθετικά ρυθμιζομένων επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι αρμόδιος για την ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και όχι για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Κατόπιν επιστολής που εστάλη στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. από Κολλέγιο της χώρας, ο ΔΟΑΤΑΠ ανήρτησε στις 13/9/2012 την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία διατηρεί στην ιστοσελίδα του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Αρμόδιοι φορείς για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων για την άσκηση νομοθετικά ρυθμιζομένων επαγγελμάτων είναι
(α) το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (δια του Τμήματος Δ' Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού),
(β) οι Περιφέρειες για τους Ιατρούς, Οδοντίατρους, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές, Μαίες
(γ) το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για τους Αρχιτέκτονες και
(δ) η Μόνιμη Επιτροπή του άρθρου 4, Π.Δ. 122 (ΦΕΚ 200/Α/30-11-2010) η οποία έχει έδρα την Αθήνα και λειτουργεί στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλογικού Αθηνών (Δ.Σ.Α.) για τους δικηγόρους.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο φορέας που προβαίνει στην ακαδημαϊκή αναγνώριση όλων των τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης προερχομένων από όλες τις χώρες της αλλοδαπής.
»


Επιπλέον, διευκρινίζουμε ότι για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από το Ελληνικό Κράτος, ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητη η εγγραφή σε κάποιον από τους διάφορους συλλόγους ψυχολόγων που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εκδίδεται από τη Διεύθυνση Υγείας των κατά τόπους Περιφερειών κατόπιν της υποβολής των σχετικών εγγράφων (πτυχίο, πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής κτλ και της πράξεως επαγγελματικής αναγνώρισης του πτυχίου).

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας