Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Η Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για το ICPS

  • 16/09/2014

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε αφιέρωμα για την Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στο ICPS ως εξής:

 
ICPS: Οι ειδικοί στην Ψυχολογία 
 
Το Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, από το 1989 παρέχει προγράμματα σπουδών στον τομέα της ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας κ.τ.λ.), αλλά και σε τομείς όπως η συμβουλευτική, η ψυχοθεραπεία, το coaching, η επικοινωνία, η εκπαίδευση κ.ά. Τα προγράμματα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην EE και στις προβλέψεις της ελληνική νομοθεσίας για αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας. Παράλληλα διαθέτει άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.
 
Το Τμήμα Ψυχολογίας του Κολεγίου συνεργάζεται με το University of Central Lancashire, το 5o μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία και «Κορυφαίο Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στα Βορειοδυτικά» σύμφωνα με την αξιολόγηση του «The Times 2012 University Guide» και προσφέρει σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Master στην Παιδοψυχολογία, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό μεταπτυχιακό παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα. Master στην Ψυχολογία Υγείας, με δυνατότητα εγγραφής στην ειδικότητα Ψυχολόγου Υγείας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, η οποία αποτελεί και μια από τις πιο ανερχόμενες ειδικότητες στην Ευρώπη. 
 
Το Τμήμα Συμβουλευτικής του Κολεγίου συνεργάζεται από το 1992 με το University of Strathclyde της Σκωτίας το οποίο αποτελεί πυρήνα της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στην Ευρώπη, αλλά και με το European Association for Psychotherapy και προσφέρει σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Master στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, με δυνατότητα εγγραφής στο British Association for Counselling and Psychotherapy. 
 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας