Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Εκπροσώπηση του Κολλεγίου στη Διημερίδα της ΕΕΣ: 12-13/12/2015

  • 20/11/2015
Η Αγάθη Λακιώτη, M.Sc., Ph.D., Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS, και ο Εμμανουήλ Φιοράκης, BSc, τελειόφοιτος MSc in Person Centered Counselling, εκπροσωπούν το Κολλέγιο και συμμετέχουν με προσωπικές τους ομιλίες στις εργασίες της Διημερίδας που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής με θέμα «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας: η ταυτότητά του/ης και η δυναμική της», από 12-13/12/2015 στην Αθήνα. 
 
Οι δύο παρουσιάσεις θα γίνουν το Σάββατο 12/12/2015, στο πλαίσιο των ομιλιών που θα διεξαχθούν από 10:30-12:00.
 
Ο Εμμανουήλ Φιοράκης, BSc Psychology-Pryfysgol Cymru University of Wales, είναι Ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στη μονάδα απεξάρτησης 18Ανω και θα πραγματευτεί το θέμα, «Επαγγελματική Εξουθένωση και Υγεία». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα παρουσιαστούν στοιχεία και χαρακτηριστικά του εργασιακού άγχους, σε επαγγελματίες υγείας και οι επιρροές από τα ερεθίσματα της καθημερινότητας, όπως οικογενειακή κατάσταση, κρίση, ηλικία, επίπεδο μόρφωσης. Η έννοια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Μοντέλα επαγγελματικής εξουθένωσης και υγεία. Συνέπειες της επαγγελματικής εξουθένωσης για την ψυχική υγεία. Περίληψη και συμπεράσματα.
 
Η Αγάθη Λακιώτη, M.Sc., Ph.D.,  είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, και θα μιλήσει για την «Ψυχική ανθεκτικότητα των συμβούλων ψυχικής υγείας». Η επαγγελματική εξουθένωση των επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες στον χώρο της υγείας αποτελεί μια εδραιωμένη έννοια και έχει αποτελέσει το επίκεντρο πολλών ερευνών. Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να προστατεύσει έναν Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας από την επαγγελματική εξουθένωση; Ποιες είναι οι στρατηγικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να παραμείνει κινητοποιημένος και ενισχυμένος στην εξάσκηση του επαγγέλματος του; Στην ανακοίνωση αυτή θα παρουσιαστούν τα ευρήματα μιας ποιοτικής έρευνας σχετικά με τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν έμπειροι Προσωποκεντρικοί Σύμβουλοι ώστε να αντιμετωπίσουν τα άγχη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους και να παραμείνουν ψυχικά ανθεκτικοί απέναντι στην εξάντληση και την επαγγελματική εξουθένωση.
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας