ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

Συναισθηματική απορρύθμιση εφήβων

Συναισθηματική Απορρύθμιση στην Εφηβεία: ο Ρόλος του Φύλου, από κοινού ανατροφή των παιδιών από τους γονείς (Coparenting) και Στρατηγικές Συναισθηματικής Ρύθμισης
 
Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να διερευνήσει το ρόλο του φύλου, την από κοινού ανατροφή του παιδιού από τους γονείς και τις στρατηγικές συναισθηματικής ρύθμισης στις δυσκολίες συναισθηματικής ρύθμισης των εφήβων.  Η πρώτη υπόθεση της εργασίας ήταν ότι οι άντρες και οι γυναίκες στην εφηβεία διαφέρουν όσον αφορά τις δυσκολίες συναισθηματικής ρύθμισης και με τη συχνότητα της χρήσης της εκφραστικής καταπίεσης (ES) και της γνωσιακής επανεκτίμησης (CR), ενώ η δεύτερη υπόθεση ήταν ότι το coparenting και η χρήση ES και CE προβλέπουν συναισθηματική απορρύθμιση στους εφήβους.  Οι πληροφορίες συλλέχτηκαν  μέσω αυτοσυμπληρούμενων εργαλείων μέτρησης.
 
Από 134 γονείς και 66 εφήβους ηλικίας από 13 ως 18 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν απουσία διαφορών στα φύλα όσον αφορά τις δυσκολίες συναισθηματικής ρύθμισης και με τη χρήση της ES. Επιπροσθέτως, η μόνη coparenting διάσταση που αναδύθηκε ως προβλεπτικός παράγοντας των δυσκολιών συναισθηματικής ρύθμισης των εφήβων μαζί με τη χρήση της στρατηγικής ES ήταν ο καταμερισμός εργασίας. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το φύλο δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξη των συναισθηματικών δυσκολιών αλλά ότι η συχνή χρήση της ES σχετίζεται με τη συναισθηματικά προβλήματα.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74