Πλατφόρμες Ανάπτυξης

Σε μια εποχή που αλλάζει δραματικά, που όλα όσα γνωρίζαμε διαφοροποιούνται ή εξελίσσονται, θα ήταν αδύνατο να μην αλλάξει ο τρόπος που εκπαιδευόμαστε και μαθαίνουμε! 
 
Η κλασσική μεθοδολογία διδασκαλίας και εκπαίδευσης με τον καθηγητή να χρησιμοποιεί ένα powerpoint και να κάνει διάλεξη, είναι βαρετή και ξεπερασμένη. Αποτελεί μονόδρομη επικοινωνία, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή και ενδιαφέρον του εκπαιδευόμενου. Τα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης λογισμικά, επίσης, έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα αίσθημα εκπαιδευτικής κοινότητας/ομάδας, αλλά συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στο περιεχόμενο του εκάστοτε μαθήματος και προγράμματος και όχι στον ίδιο τον εκπαιδευόμενο.
 
 Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, ύστερα από έρευνα 18 μηνών στον τρόπο μάθησης των διαφορετικών γενεών, πρωτοπορεί και αλλάζει τα δεδομένα στην Εκπαίδευση!
 
 Για πρώτη φορά στην Ελλάδαφέρνουμε και εφαρμόζουμε στα προγράμματα σπουδών μας Πλατφόρμες Προσωπικής Ανάπτυξης & Εξέλιξης. Η προσωποποιημένη εκπαίδευση, με καθορισμό προσωπικών στόχων του κάθε φοιτητή, όχι μόνο για το πρόγραμμα σπουδών στο σύνολο του, αλλά και για τα επιμέρους κομμάτια του, αποτελεί μια πρωτοποριακή αλλαγή που φέρνουν οι Πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε στο ICPS. 
 
 Το κάθε μάθημα μεταμορφώνεται πλέον σε πυρήνα ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, με συμμετοχή σε διαδραστικές ασκήσεις, συζητήσειςκαι ομαδική μελέτη.
 
√ Κάθε εκπαιδευόμενος, σε συνεργασία τόσο με τον εκπαιδευτή και τους συμφοιτητές τους, αλλά και εξατομικευμένα με τον προσωπικό του Coach, καθορίζει τους προσωπικούς στόχους σε επίπεδο γνώσεων και συγκεκριμένων δεξιοτήτων, αλλά και τη μεθοδολογία για να ταεπιτύχει. Οι εκπαιδευόμενοι σε τακτά διαστήματα λαμβάνουν ανατροφοδότηση και αξιολογούν την απόδοση τους, διαμορφώνοντας οι ίδιοι τα βήματα εξέλιξης, μετατρέποντας την εκπαίδευση τους σε μια καθαρά βιωματική και ευχάριστη διαδικασία. 
 
√ On line συζητήσεις, private chat με τους συμφοιτητές ή τον personal coach, πρόσβαση στους μακροπρόθεσμους στόχους - ακαδημαϊκούς και προσωπικούς - και τα ενδιάμεσα βήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν, σαφή χρονοδιαγράμματα καθώς και διαγράμματα για το επίπεδο παραγωγικότητας που βάζουν τους εκπαιδευόμενους σε ένα δημιουργικό παιχνίδι ανταγωνισμού με τον ίδιο τους τον εαυτό, είναι μερικές από τις ευχάριστες παραμέτρους που διαθέτουν οι Πλατφόρμες Προσωπικής Ανάπτυξης του Κολλεγίου. Οι Πλατφόρμες είναι πολύ εύχρηστες, σαν «μέσο φοιτητικής δικτύωσης» και χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό. Είναι το μέσο με το οποίο οι σπουδαστές μαθαίνουν, συμμετέχουν, σχολιάζουν, παρουσιάζουν, ανακαλύπτουν, διευρύνονται!  
 
Όλα αυτά βασίζονται στη μεθοδολογία μάθησης του παγκοσμίου φήμης Δρ. Donald Kirkpatrick, καθηγητή του University of Wisconsin (ΗΠΑ), στην οποία εκπαιδεύεται διαρκώς το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό του ICPS. Στόχος της μεθοδολογίας είναι να φύγουμε από τα θεωρητικά μαθήματα ενός τυπικού προγράμματος εκπαίδευσης, όπως γίνεται σχεδόν σε όλους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και να μπούμε σε ένα κόσμο εφαρμοσμένης μάθησης. Να ικανοποιήσουμε δηλαδή την ανάγκη των εκπαιδευόμενων σήμερα για το «Πώς» και να μην μείνουμε στο «Γιατί».
 
Κάθε πρόγραμμα του ICPS σχεδιάζεται πλέον με βάση αυτή τη μεθοδολογία και αλλάζει ολοκληρωτικά την εμπειρία εκπαίδευσης, δημιουργώντας ένα κόσμο μάθησης και ανάπτυξης που είναι διαθέσιμος στους φοιτητές μας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο! 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74