Εγκαταστάσεις

Κτιριακές Υποδομές

 
Το ICPS διατηρεί τις βασικές εγκαταστάσεις του στην οδό Ηλία Ηλιού 81 στον Νέο Κόσμο, Αθήνα, σε ένα αυτόνομο επταόροφο κτίριο.  Η δομή  χαρακτηρίζεται απόλυτα από τη φιλοσοφία του ιδρύματος. Στόχος, δηλαδή, είναι τόσο οι σπουδαστές, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, όσο και οι επισκέπτες να βρίσκονται, να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα χώρο ζεστό, φιλικό, ανθρώπινο, που παρέχει συγχρόνως τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της ποιοτικής εκπαίδευσης και πραγματικής μάθησης. Το κτίριο διαθέτει χώρους επισκεπτών, γραφεία διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολυμέσων, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια έρευνας και χώρους ανάπαυσης των σπουδαστών και του προσωπικού. Το Κολλέγιο έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις κτιριολογικές απαιτήσεις του νόμου που διέπει τη λειτουργία του - ειδικά σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής - και είναι ανάμεσα στα πολύ λίγα που διαθέτουν σε καθολικό ποσοστό πρόσβαση σε ΑμΕΑ. Το κτίριο βρίσκεται σε κομβικά σημεία, κάνοντας εύκολη τη μετακίνηση από και προς αυτό, ή είτε πρόκειται για χρήση δημοσίων ή ιδιωτικών μέσων μεταφοράς (για οδηγίες μετακίνησης δείτε την Επικοινωνία).
 

Βιβλιοθήκη

 
Η βιβλιοθήκη του ICPS είναι από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες επιστημονικές βιβλιοθήκες Κολλεγίου στη χώρα. Διαθέσιμα στους σπουδαστές είναι 3.000 τόμοι βιβλίων σε όλες τις προσεγγίσεις της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας, DVD και βιντεοκασέτες ομιλιών και συνεδριών γνωστών συμβούλων και ψυχολόγων, ενώ οι συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά ξεπερνούν τις 20. Διαθέσιμη, επίσης, είναι η σύνδεση με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται το ICPS, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε χιλιάδες επιστημονικά άρθρα και άλλες ηλεκτρονικές εκδόσεις. Οι τίτλοι ανανεώνονται και εμπλουτίζονται διαρκώς.
 

Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός

 
Το ίδρυμα διαθέτει ηλεκτρονικό εργαστήριο με σύγχρονους υπολογιστές, εξοπλισμένους με όλα τα απαραίτητα προγράμματα για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων. Το εργαστήριο διαθέτει μόνιμη ελεύθερη πρόσβαση στο internet με ταχύτητες μέχρι 100Μbs. Συγχρόνως στη διάθεση των εκπαιδευτών και σπουδαστών βρίσκονται οθόνες προβολής, βίντεο, projectors, DVD players και μικροφωνικές  εγκαταστάσεις.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74