Συνεργασίες

 

Πανεπιστήμια

 

 
 
Το κρατικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire ιδρύθηκε το 1828 και αποτελεί σήμερα το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία με περισσότερους από 35.000 φοιτητές να σπουδάζουν σε 500 προπτυχιακά και 200 μεταπτυχιακά προγράμματα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα τριτοβάθμια ιδρύματα στην Αγγλία που διαθέτουν ξεχωριστή Σχολή - και όχι απλώς Τμήμα - Ψυχολογίας και, ίσως, το μοναδικό που προσφέρει 8 εξειδικευμένα προπτυχιακά και αντίστοιχο αριθμό μεταπτυχιακών στην Ψυχολογία. Στη Σχολή εργάζονται/διδάσκουν 40 ερευνητές καθηγητές και πληθώρα διδακτορικών φοιτητών, οι οποίοι στεγάζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήριο στο κεντρικό Campus του Πανεπιστημίου. Η φιλοσοφία της Σχολής ωθεί το προσωπικό στο να προσφέρει στους σπουδαστές τις ευκαιρίες και τη στήριξη, όχι μόνο, για εκτεταμένη γνώση της Ψυχολογίας, αλλά και για ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσουν την ψυχολογία σε μια σειρά από τομείς εργασίας και δραστηριότητας. Στην πρόσφατη αξιολόγηση "Research Evaluation Exercise 2008", το 70% της έρευνας που πραγματοποίησε η Σχολή Ψυχολογίας χαρακτηρίστηκε "Διεθνούς Επιπέδου". Η λίστα των Times "Good University Guide 2012" χαρακτήρισε το UCLan ως το "Κορυφαίο Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στα Βορειοδυτικά". Το UCLan διατηρεί συνεργασία με το ICPS από το 2007.
 
 
Το κρατικό Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Σκωτία ξεκίνησε το 1796 όταν ο John Anderson, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, άφησε εντολή στη διαθήκη του «για τη δημιουργία ενός ιδρύματος ανοιχτού σε όλους, ασχέτως κοινωνικής καταγωγής και οικονομικής τάξης… ενός Πανεπιστημίου για "χρήσιμη μάθηση"». Ως τα τέλη του 1890, το Πανεπιστήμιο είχε εξελιχθεί σε σημαντικό τεχνολογικό ίδρυμα, φημισμένο για την έρευνα και τη μάθηση. Το 1993 το Πανεπιστήμιο ενώθηκε με το Jordanhill College of Education, την κορυφαία σχολή εκπαίδευσης δασκάλων στη Σκωτία. Από τον Ιούλιο 2012, το Πανεπιστήμιο ενώθηκε σε ένα ενιαίο Campus στο κέντρο της πόλης. Το project αυτό αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 350 εκατομμυρίων λιρών που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία ενός ελκυστικού, δυναμικού και ψηφιακού Campus. Σήμερα το Strathclyde αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη Σκωτία με 15.000 φοιτητές και 3.000 προσωπικό. Η Σχολή Ψυχολογικών Σπουδών και Υγείας συμπεριλαμβάνει το Counselling Unit, το οποίο θεωρείται ως ο κατεξοχήν πυρήνας της Πανεπιστημιακής Προσωποκεντρικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Το University of Strathclyde διατηρεί συνεργασία με το ICPS από το 1994.
 
 

Φορείς

 

 
 
To BTEC - Edexcel, είναι μέλος της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης προσόντων με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, και προσφέρει επαγγελματική πιστοποίηση και κατάρτιση σε σχολεία, Κολλέγια, Πανεπιστήμια και οργανισμούς σε πάνω από 90 χώρες. Το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 άνω των 2 εκατομμυρίων εκπαιδευομένων εγγράφηκαν σε προγράμματα του Edexcel. Τα προγράμματα πιστοποίησης παρέχονται μέσα από φορείς - όπως το ICPS - που ελέγχει, αξιολογεί και εγκρίνει το Edexcel και εμπίπτουν στις βαθμίδες του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, οι οποίες είναι αντίστοιχες του Ελληνικού Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Τα προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ICPS σε συνεργασία με το Edexcel, εκτείνονται από το επίπεδο 3 (ένα επίπεδο πριν τις πανεπιστημιακές σπουδές) μέχρι και το επίπεδο 6 (αντίστοιχο δηλαδή του επιπέδου πτυχίου πανεπιστημίου). Σκοπός της συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2014, είναι να προσφέρει πιστοποιημένη γνώση σε πρωτοποριακά προγράμματα για αποφοίτους και επαγγελματίες του χώρου, συνδυάζοντας την ευελιξία του Edexcel και την καθιερωμένη ποιότητα του ICPS.
 
 
H Ευρωπαϊκή Εταιρία Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy) είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα ψυχοθεραπείας. Εκπροσωπεί 128 οργανισμούς από 41 Ευρωπαϊκές χώρες και πάνω από 120.000 ιδιώτες ψυχοθεραπευτές. Με βάση τη «Διακήρυξη του Στρασβούργου για την Ψυχοθεραπεία» του 1990, η EAP υιοθετεί υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης για μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπεία και  διακηρύττει την ελεύθερη και ανεξάρτητη πρακτική της ψυχοθεραπείας. Ο βασικός σκοπός της EAP είναι η καθιέρωση και ο έλεγχος εφαρμογής των κοινών κριτηρίων εκπαίδευσης και κανόνων δεοντολογίας στην άσκηση της ψυχοθεραπείας. Παράλληλα, έχει διαμορφώσει τα κριτήρια για τη χορήγηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη μετακίνηση  των ψυχοθεραπευτών στις Ευρωπαϊκές χώρες. Το ICPS υπήρξε το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που αιτήθηκε και, στη συνέχεια, έλαβε την πιστοποίηση του ως European Accredited Psychotherapy Training Institute (EAPTI).
 
 
Το American Management Association (AMA) ιδρύθηκε το 1913 και αποτελεί σήμερα ένα παγκόσμιο ηγέτη στην επαγγελματική ανάπτυξη δεξιοτήτων ανθρώπων, που οδηγούν τον επιχειρηματικό κόσμο τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε πληθώρα άλλων κρατών. Ο Σύλλογος προσφέρει προγράμματα στην Επικοινωνία, Ηγεσία, Προσωπική Ανάπτυξη, Μάρκετινγκ, Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και πολλά άλλα σε επαγγελματίες και εταιρείες μέσω μηχανισμών distance learning αλλά και μέσω συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διάφοροι οργανισμοί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου μέρους των Fortune 500, εμπιστεύονται τα προγράμματα του AMA για την ανάπτυξη τους. Το ICPS διατηρεί συνεργασία με το AMA από το 2009.
 
 
World Association for Person-Centered And Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC)
 
O Παγκόσμιος Σύνδεσμος Προσωποκεντρικών και Focusing-Βιωματικών Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1997 στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προσωποκεντρική και Focusing Ψυχοθεραπεία (ICCCEP), που διεξήχθη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Μεταξύ των ιδρυτών του Συνδέσμου ήταν ο Δρ Ιούλιος Ιωσηφίδης και η κα Πόλλυ Ιωσηφίδη (συνιδρυτές του Κολλεγίου). Ο Σύνδεσμος παρέχει ένα παγκόσμιο φόρουμ για τους επαγγελματίες και επιστήμονες που εργάζονται με βάση τις αρχές της Προσωποκεντρικής και της Focusing-Βιωματικής Προσέγγισης. Προάγει και ενισχύει την ανταλλαγή της έρευνας, της θεωρίας και της πρακτικής μεταξύ των προσεγγίσεων και των διαφόρων πολιτισμών, ενώ, συγχρόνως, υποστηρίζει και προάγει τις επιστημονικές μελέτες και τη βελτίωση των πρακτικών στο χώρο της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής. Ο Σύνδεσμος, τέλος, προάγει τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ των διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, ενώ εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό Person-Centered & Experiential Psychotherapy.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74