Προγράμματα Ψυχοθεραπείας

Master ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Περιγραφή Προγράμματος

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής που προσφέρουμε σε συνεργασία με το διακεκριμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLan) και οδηγεί επιπλέον, στην απόκτηση και του European Certificate of Psychotherapy από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού  Εικαστικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων που προσφέρουμε σε συνεργασία με το διακεκριμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLan) και οδηγεί επιπλέον, στην απόκτηση και του European Certificate of Psychotherapy από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.
 
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών αυτό αποτελεί την εξέλιξη και συνέχεια του ιστορικού προγράμματος, που σχεδίασε και προσέφερε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (www.art-therapy.gr). 
 
Το αρχικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από πρωτοπόρους της προσέγγισης στην Ελλάδα και σημαντικούς επιστήμονες/εικαστικούς ψυχοθεραπευτές του εξωτερικού, όπως οι Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Dianne Waller, David MacLagan, Rogue Arguile κ.α.
 
Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία βασίζεται στη δύναμη της Εικαστικής Έκφρασης (ζωγραφικής, πηλού, κολάζ, άμμου) ως μέσου επικοινωνίας του ατόμου με τον εαυτό του και το περιβάλλον, ούτως ώστε να αναπτύξει περαιτέρω φυσικές και συναισθηματικές ικανότητες.
 
Η θεραπευτική προσέγγιση μέσα από την τέχνη αναγνωρίζει τις καλλιτεχνικές διεργασίες, τις δομές, το περιεχόμενο και τους συνειρμούς πάνω σ’ αυτά, ως καθρέπτες των ικανοτήτων, της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων και των ενασχολήσεων του ανθρώπου. Παράλληλα, η Εικαστική Ψυχοθεραπεία προσφέρεται και ως διαγνωστικό εργαλείο ψυχολογικής αξιολόγησης για άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά.
 
Το νέο αυτό διετές (Full-Time) ή τετραετές (Part-Time) Μεταπτυχιακό, ενσωματώνει όλες τις νέες εξελίξεις στην εκπαίδευση Εικαστικών Ψυχοθεραπευτών και ως εκ τούτου, αποτελεί πρόγραμμα «οδηγό» στην Ηπειρωτική Ευρώπη, προσφέροντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό συνδυασμό επιστημονικής κατάρτισης, βιωματικής ανάπτυξης, πρακτικής εφαρμογής και ερευνητικής τεκμηρίωσης. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην εις βάθος γνώση και εμπειρία της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και δεν είναι τυχαίο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο πρόγραμμα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπεία (EAP). Οι απόφοιτοι του Προγράμματος κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστούν ως Εικαστικοί Ψυχοθεραπευτές και να διαπρέψουν στο χώρο της ψυχικής υγείας.
 
 
Μεταξύ άλλων καλύπτει:
 
 • Τη θεωρητική εκπαίδευση και κατάρτιση στις Αρχές της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και στην φιλοσοφία που διέπει την Ψυχοδυναμική Θεωρία ως κυρίαρχη στη θεραπευτική διαδικασία μέσω τέχνης.
 • Τη διευρυμένη και συγχρόνως στοχευμένη προσωπική ανάπτυξη του κάθε μέλους της εκπαιδευτικής ομάδας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία για την άσκηση του επαγγέλματος.
 • Την εφαρμοσμένη βιωματική εκπαίδευση στην ατομική, ομαδική και οικογενειακή Εικαστική Ψυχοθεραπεία.
 • Εντατική εκπαίδευση στην διαφοροδιάγνωση και ψυχοπαθολογία παιδιών και ενηλίκων.
 • Την εκτεταμένη εκπαίδευση στα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης και την ψυχοπαθολογία που πιο συχνά συνδέεται με αυτά, σε σχέση με την έκφραση των συναισθημάτων μέσω της τέχνης.
 • Την εκπαίδευση στην ενσωμάτωση και αποτελεσματική χρήση της εποπτείας στην καθημερινότητα του επαγγελματία εικαστικού ψυχοθεραπευτή.
 • Ηθικά, επαγγελματικά και νομικά ζητήματα στην εφαρμογή της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας.
 • Τη θεωρητική και εφαρμοσμένη σύγκριση μεταξύ των κυρίαρχων προσεγγίσεων και την απόκτηση ανεπτυγμένων δεξιοτήτων στη κατανόηση της προσφοράς της κάθε προσέγγισης.
 • Την άρτια επιστημονική κατάρτιση με σκοπό την επιτυχημένη μελλοντική συνεργασία σε διεπιστημονικό πλαίσιο (π.χ. συνεργασία με ψυχιάτρους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ.).
 
 
Επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:
 
 • Μεταπτυχιακό με διεθνή αναγνώριση από ένα από τα διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και απόκτηση του European Certificate of Psychotherapy (ECP) - Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP).
 • Αναγνώριση στην Ελλάδα με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο Μεταπτυχιακό των ΜΠΣ των δημοσίων ΑΕΙ.
 • Διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγοί  κτλ) με μεγάλη πείρα στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και την εφαρμογή της στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή κουλτούρα.
 • Ευέλικτο πρόγραμμα ώστε να συνδυάζεται με άλλες υποχρεώσεις του εκπαιδευόμενου.
   
Κριτήρια Εγγραφής:
 
 • Πανεπιστημιακό πτυχίο, κατά προτίμηση στην Ψυχολογία ή σε παρεμφερή επιστημονικό κλάδo (ιατρική, εκπαίδευση, κοινωνιολογία, κοινωνικών λειτουργών, ανθρωπολογίας κτλ) ή στις Τέχνες (π.χ. καλών τεχνών). Σε περίπτωση κατοχής διαφορετικού πτυχίου θα εξεταστεί η αίτηση ανάλογα με την ύπαρξη άλλων εκπαιδεύσεων ή επαγγελματικής πείρας. Για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σπουδών εκτός της Ψυχολογίας, προσφέρονται συμπληρωματικά μαθήματα στο ICPS. Ο αριθμός και η θεματολογία των μαθημάτων καθορίζονται κατά περίπτωση. Για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σπουδών εκτός των Τεχνών, προσφέρονται συμπληρωματικά μαθήματα στο ΚΤΨ.
 • Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (το πρόγραμμα προσφέρεται στα Ελληνικά, αλλά η γνώση αγγλικών είναι απαραίτητη για τη μελέτη της βιβλιογραφίας).
 • Επιτυχημένη προσωπική συνέντευξη όπου ο υποψήφιος καλείται να υποστηρίξει την ικανότητά του να παρακολουθήσει μαθήματα Μεταπτυχιακού επιπέδου μέσα σε ένα έντονα βιωματικό και ακαδημαϊκό πλαίσιο.
 • Επιτυχημένη ψυχομετρική αξιολόγηση στην οποία να καταδεικνύεται η ετοιμότητα του υποψηφίου να ενταχθεί σε ένα έντονα βιωματικό πρόγραμμα.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα αυτό είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εικαστική ψυχοθεραπεία, με σκοπό την ανάπτυξη επαγγελματιών στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ΔΕΝ απευθύνεται σε οποιονδήποτε βιώνει στην παρούσα φάση της ζωής του ή βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν οποιαδήποτε έκφανση ψυχολογικής δυσπροσαρμοστικότητας, ούτε και αποτελεί κατά οποιονδήποτε τρόπο πρόγραμμα προσωπικής ή ομαδικής θεραπείας. Πρόκειται για εντατική, βιωματική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση η οποία θα σας εκθέσει σε στρεσογόνες διαδικασίες επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου αντενδείκνυται για άτομα που βιώνουν δυσπροσαρμοστικότητα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι ενώ έχετε ενταχθεί στο Πρόγραμμα, το Κολλέγιο δύναται να σας ζητήσει να διακόψετε προσωρινά ή μόνιμα την εκπαίδευση σας.
 
 

 

Δομή Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 ακαδημαϊκά έτη (μερική-φοίτηση) και περιλαμβάνει 9 μαθήματα:

►Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
►Βασικές Αρχές Εικαστικής Ψυχοθεραπείας
►Θεωρητικά Ζητήματα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία για Παιδιά και Εφήβους
►Θεωρητικά Ζητήματα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία για Ενήλικες
►Επαγγελματικά Ζητήματα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία
►Ειδικά Θέματα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία
►Εκτεταμένη Ψυχοθεραπευτική Πρακτική
►Μεθοδολογία Έρευνας στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
►Προηγμένη Ερευνητική Διπλωματική Εργασία Ψυχοθεραπείας 
 
 
Τα εννέα αυτά μαθήματα περιλαμβάνουν και καλύπτουν ό,τι πιο σύγχρονο τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε εκπαιδευτική μεθοδολογία και τρόπους αξιολόγησης και στοχεύουν στην ενίσχυση της επιστημονικότητας των αποφοίτων του Προγράμματος. 
 
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαχωρίζεται σε τέσσερα διακριτά μέρη:
 

 

Η θεματολογία του Μεταπτυχιακού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

 • Θεμελιώδεις Αρχές της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και μελέτη της ανάπτυξης και εφαρμογής της τις τελευταίες δεκαετίες.
 • Ψυχαναλυτική, Ψυχοδυναμική, Ανθρωπιστική, Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική προσέγγιση και η διασύνδεση με την Εικαστική Ψυχοθεραπεία.
 • Ψυχοδυναμική Θεωρία, συμπεριλαμβανομένων της Θεωρίας των Αντικειμενοτρόπων Σχέσεων, της Ψυχοδυναμικής Διάγνωσης και Διατύπωσης.
 • Αναπτυξιακές διαστάσεις και Εικαστική Ψυχοθεραπεία: Θεωρία δεσμού, Ενεργά μοντέλα δεσμού και διαταραχές, Αναπτυξιακές διαταραχές, Μαθησιακές δυσκολίες, Παιδική ψυχοπαθολογία, Παιδιά και ειδικές ανάγκες κ.α.
 • Εικαστική Ψυχοθεραπεία σε ειδικές ομάδες: Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, τρίτη ηλικία.
 • Διαφορική διάγνωση, κλινική συνέντευξη, λήψη ιστορικού στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.
 • Προηγμένη Ψυχοπαθολογία και ζητήματα Ψυχικής Δυσπροσαρμοστικότητας: Αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας και ψύχωση, παρέμβαση στην κρίση και ψυχικής υγεία, εξάρτηση και επανένταξη, ψυχοσεξουαλικά ζητήματα, διατροφικές διαταραχές κ.α.
 • Ψυχομετρική αξιολόγηση και εργαλεία: Εφαρμογές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.
 • Διαφορετικότητα: Κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές, νομικές, επικοινωνιακές και ηθικές διαστάσεις των αναγκών του θεραπευόμενου και της εφαρμογής της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας / Διαμόρφωση της ταυτότητας του θεραπευτή μέσα από τις διαστάσεις της διαφορετικότητας.
 • Ομαδική Εικαστική Ψυχοθεραπεία: Ψυχαναλυτικά, Συναλλακτικά και Εκλεκτικά μοντέλα. Θεραπευτικοί παράγοντες εντός της ομάδας. Η προσέγγιση Matrix, στάδια και φαινόμενα ομάδας κ.α.
 • Οικογενειακή Εικαστική Ψυχοθεραπεία: Η Συστημική συναντά την Εικαστική Θεραπεία.
 • Ειδική θεματολογία: Παρέμβαση στην κρίση (αυτοκτονία, ενδοοικογενειακή βία, φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.α.), Πένθος και απώλεια, Διατροφικές διαταραχές, Εξαρτήσεις, Νέες Τεχνολογίες κ.α. 
 • Εικαστική Θεραπεία σε πλαίσια: Ομοιότητες, διαφορές, απαιτήσεις, δεξιότητες.
 • Συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές δεξιότητες: Από την τυπική συνεδρία στον κυβερνοχώρο.
 • Κώδικας δεοντολογίας και ηθικής: Οι κανόνες του επαγγέλματος.
 • Εφαρμοσμένη έρευνα στη θεραπευτική διαδικασία.
 

Ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP), της εταιρίας που εκπροσωπεί 128 οργανισμούς από 41 Ευρωπαϊκές χώρες και, πάνω από 120.000 ιδιώτες ψυχοθεραπευτές, το ΠΜΣ προβλέπει πρακτική άσκηση 600 ωρών κατά τη διάρκεια του 3ου και 4ου έτους σπουδών και τουλάχιστον 150 ωρών εποπτείας. Επιπλέον, απαιτούνται 250 ώρες προσωπικής θεραπείας. Τόσο η προσωπική θεραπεία όσο και η εποπτεία, πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εγκεκριμένους από το ICPS και το ΚΤΨ Εικαστικούς Θεραπευτές και Επόπτες.

 

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση:

 

Η ακαδημαϊκή αξιολόγηση στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό γίνεται με ποικιλία μεθόδων και σε επίπεδο 360°. Δηλαδή, μια συνεχής διαδικασία κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που περιλαμβάνει αυτοαξιολόγηση, εργασίες, παρουσιάσεις, αναφορές και ημερολόγια αυτοαξιολόγησης και προσωπικής ανάπτυξης, εργαστήρια/workshops, posters, case studies, ερευνητικές προτάσεις, καλλιτεχνικά δημιουργήματα, εξετάσεις κ.α.
 
Επιπλέον στην εξελικτική αξιολόγηση του φοιτητή, λαμβάνονται υπόψη μεταξύ άλλων:
 • Το Προσωπικό Πλάνο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης που σχεδιάζει κάθε φοιτητής με τον προσωπικό του Coach.
 • H ουσιαστική και αποτελεσματική συμμετοχή κατά τις ώρες εκπαίδευσης.
 • Η συμμετοχή σε ομαδικές εργασίες/παρουσιάσεις.
 
 

 

Γιατί να το κάνεις;

 • Θα εκπαιδευτείς στο μοναδικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και θα αναπτύξεις την επαγγελματική, επιστημονική και διαπροσωπική σου ταυτότητα.
 • Θα αποκτήσεις ένα μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ευρώπη που σου προσφέρει το τρίπτυχο: τεχνική κατάρτιση, βιωματική ανάπτυξη και πιστοποιημένη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως θα έχεις αναγνώριση από το Ελληνικό κράτος ως ισοδύναμο ΜΠΣ των δημοσίων ΑΕΙ.
 • Θα ξεχωρίσεις με την απόκτηση και του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP), του κορυφαίου ευρωπαϊκού επαγγελματικού τίτλου στην Ψυχοθεραπεία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP) με αναγνώριση σε πλήθος κρατών.
 • Είτε είσαι ήδη επαγγελματίας ψυχικής υγείας, είτε επιθυμείς να ξεκινήσεις το μαγικό αυτό ταξίδι συνδυασμού της Τέχνης και της Ψυχοθεραπείας, το Μεταπτυχιακό αυτό θα σε εξοπλίσει με μια μεθοδολογία θεραπευτικής εργασίας για παιδιά και ενήλικες.
 • Θα εκπαιδευτείς από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών, με μεγάλη κλινική πείρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με πιστοποιήσεις από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς.
 • Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, θα είσαι ήδη επαγγελματίας εικαστικός ψυχοθεραπευτής.
 • Θα αποκτήσεις πρακτική εμπειρία με πραγματικά περιστατικά και θα διερευνήσεις τις προσωπικές σου ανάγκες μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης.
 • Θα καλύψεις πλήρως τις προϋποθέσεις για την εγγραφή σε πλήθος Ελληνικών και Ευρωπαϊκών επαγγελματικών συλλόγων.
 • Θα γίνεις μέλος της οικογένειας του ICPS, της μεγαλύτερης σχολής Ψυχολογίας στην Ελλάδα, όπως και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, του ιστορικού ιδρύματος της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας.
 
 

 

Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων μπορούν να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως: 
 • δομές ψυχικής υγείας
 • μονάδες απεξάρτησης
 • οργανισμούς υποστήριξης ευπαθών ομάδων
 • οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης ειδικών ομάδων του πληθυσμού 
 • ΜΚΟ που προσφέρουν υπηρεσίες σε προσφυγικούς πληθυσμούς
 • σχολεία, συμβουλευτικούς σταθμούς και επιχειρήσεις
 • τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
   
Η άρτια κατάρτισή τους στο αντικείμενο της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας τους καθιστά ικανούς να εργαστούν σε κάθε εργασιακό περιβάλλον όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας με επικέντρωση στη χρήση της Τέχνης. 
 
Φυσικά, μια ακόμα δραστηριότητα των αποφοίτων του προγράμματος είναι η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος με την παροχή υπηρεσιών εικαστικής ψυχοθεραπείας.
 
Το ΠΜΣ, επιπλέον, επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε Διδακτορικό επίπεδο σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
 
 

 

Καθηγητές

Διονυσία Νιζέττα Αναγνωστοπούλου,
Β.Α., M.Α., ECP

Εικαστική Ψυχοθεραπεία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχολογία, Εξαρτήσεις, Διατροφικές Διαταραχές

  Δημήτρης Κυριαζής,
  M.D., Ph.D.

  Ψυχιατρική, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, Ψυχολογία Ηγεσίας & Stress Management, Οικογενειακή θεραπεία

   Μαρία Κεφαλοπούλου,
   B.Sc., Pg. Dip., M.Sc., Ph.D., ECP

   Ψυχοθεραπεία, Κλινική Εποπτεία, Κακοποίηση, Βία, Κοινωνική Ψυχολογία

    Άννα Μαρίνα Ιωσηφίδου,
    Β.Α., M.Sc., Ph.D., ECP

    Ψυχοθεραπεία, Εποπτεία, Κατασκευή Φύλου, Εποπτεία, Θεραπεία μέσω Τέχνης

     Ντιάνα Καγιάφα,
     B.Sc., Pg. Dip., M.Α.

     Εικαστική Ψυχοθεραπεία, Κλινική Εποπτεία, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

      Μαρία Αγγελική Δεμέναγα,
      B.Sc., Pg. Dip., M.A.

      Εικαστική Ψυχοθεραπεία, Εποπτεία, Διαπολιτισμική Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

       Βασιλική Μπαούρδα,
       B.Sc., M.Sc., Ph.D.

       Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Play Therapy, Σχολική Ψυχολογία

        Κωνσταντίνος Μπίτας
        M.D.

        Ψυχοπαθολογία, Συγκριτική Μελέτη Ψυχοθεραπειών, Συστημική Θεραπεία

         Χριστοδούλη Λαγογιάννη,
         B.Sc., M.Sc., Ph.D.

         Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Κλινική Νευροψυχολογία, Έρευνα, Ψυχολογία της Αποκατάστασης

          Χαράλαμπος Φουντουλάκης,
          Ph.D., CPsychol, AFBPsS

          Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία, Ψυχομετρία

           Χρήστος Αλεξάκος,
           B.Sc., M.A., M.Sc.

           Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Κλινική/Συμβουλευτική Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

            Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
            Εγγραφείτε στο Newsletter μας

            php74