Ιδρυτές

Πόλλυ Ιωσηφίδη, B.A., M.Ed., ECP

Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός,

Προσωπ/κή Σύμβουλος & Ψυχοθεραπεύτρια

Συνιδρύτρια του ICPS

(1931-2014)

 
H Πόλλυ Ιωσηφίδη υπήρξε συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS, με ενεργό δράση στο χώρο της Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης επί 30 χρόνια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, είχε ολοκληρώσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές  στους τομείς της Ψυχολογίας, Φιλολογίας, Επικοινωνίας, Δυναμικής Ομάδων, Εποπτείας, Θεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης στα Temple University, University of Illinois, University of Pensylvania και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Υπηρέτησε και ηγήθηκε Φορέων Στήριξης και Ιδρυμάτων Κοινωνικών Υπηρεσιών στις Η.Π.Α και διετέλεσε Καθηγήτρια/Εκπαιδεύτρια σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως τα Temple University, University of Illinois, Τ.Ε.Ι Αθήνας, University of Strathclyde κ.ά.
 
Στην Ελλάδα, υπήρξε από το 1980 πρωτοπόρος στην Προσωποκεντρική Εκπαίδευση, Θεραπεία, Εποπτεία/Καθοδήγηση και Προσωπική Ανάπτυξη, ενώ σε αυτό το διάστημα είχε συγγράψει πολλά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων σχετικά με την Προσωποκεντρική Προσέγγιση, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.
 
Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (στην οποία διετέλεσε και πρώτη Πρόεδρος), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και του Παγκοσμίου Συνδέσμου Προσωποκεντρικών και Focusing-Βιωματικών Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών.  Ήταν, επίσης, μέλος πολλών οργανώσεων, όπως της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας, ενώ συμμετείχε, παρουσίασε και πραγματοποιήσε διαλέξεις και εκπαιδεύσεις σε πάνω από εκατό Συνέδρια και Φόρουμ παγκοσμίως. Τον Ιούνιο του 2009, προήδρευσε στο Διεθνές Συνέδριο Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας που διοργάνωσε το ICPS στην Αθήνα.
 
Η Πόλλυ Ιωσηφίδη ήταν παντρεμένη με τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολογοανατόμο Ιούλιο Ιωσηφίδη, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη.  Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Ιούλιος και η Πόλλυ Ιωσηφίδη υπήρξαν από τα πρώτα ενεργά μέλη της «Δημοκρατικής Άμυνας».
 
Μιλούσε άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά γεγονός που τη βοήθησε στη διάδοση της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στη στήριξη των εκατοντάδων πελατών της μέσα στα χρόνια.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74