Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Κωνσταντίνος Κανελλάκης,
B.Sc., MBA, Ph.D.c

O Κωνσταντίνος, αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, ολοκλήρωσε με Άριστα όλα στρατιωτικά σχολεία, ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και εξειδικεύτηκε στο τμήμα του χειρουργείου, όπου εργάζεται έως και σήμερα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και από το 2017 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Ψυχολογίας. 
Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα έχει εργαστεί ιδιωτικά σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ πλέον είναι προϊστάμενος χειρουργείου σε μεγάλη κλινική στην Αθήνα.
Μετά την εξειδίκευσή του στην καρδιοχειρουργική νοσηλευτική, άρχισε να ασχολείται ενεργά με την εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης Θετικής Ψυχολογίας σε ομάδες ασθενών που πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και σακχαρώδη διαβήτη. Στα πλαίσια της ενασχόλησής του με τη Θετική Ψυχολογία, έχει ασχοληθεί με την Ψυχολογία της Υγείας, τη Θετική Ψυχοθεραπεία και την αυτοδιαχείριση του Χρόνιου Πόνου. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια.
 
Ο Κωνσταντίνος είναι εκπαιδευτής στο ICPS, στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τμήμα του Health Psychology. 
 
Δημοσιεύσεις
 
Kanellakis, K. , Karakasidou, E. and Koutsoukis, N. (2018) The Role of Occupational Stress and Emotional Intelligence in Working Health-Care and Medical Environments. Psychology, 9, 1516-1529. doi: 10.4236/psych.2018.96091.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Θετική Ψυχολογία
Ψυχολογία της Υγείας
Συναισθηματική Νοημοσύνη
Διοίκηση Επιχειρήσεων
Θετική Ψυχοθεραπεία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2017-present
  Ph.D.c στη Ψυχολογία
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 2014-2016
  Management Business Administration
  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ε.Α.Π (HOU)
 • 2004-2008
  B.Sc. στη Nοσηλευτική
  Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής
Εγγραφείτε στο Newsletter μας