Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Δημήτρης Κάππος
B.Sc., M.Sc., ECP

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η επαγγελματική του εμπειρία σε διάστημα δεκαεπτά ετών περιλαμβάνει διάφορους και διαφορετικούς τομείς της αγοράς εργασίας όπως ο Χρηματοοικονομικός/Λογιστικός τομέας, ο τομέας του Σχεδιασμού Διαπίστευσης & Λειτουργίας Εγκαταστάσεων στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ο τομέας της Επικοινωνίας καθώς και ο τομέας Υλοποίησης και Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αναλαμβάνοντας τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό προγραμμάτων, την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ΜΜΕ, τη διαχείριση έργων (Project Management), τη σύνταξη Κλαδικών Μελετών, την εκπόνηση Οικονομικών Μελετών καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων & εργαλείων ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών. 
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και επιμορφώσεων, όπως «Βελτίωση Ικανοτήτων Διοίκησης & Οργανωσιακή Συμπεριφορά» (ΕΕΔΕ), «Ανάπτυξη Βασικών Εργασιακών Ικανοτήτων – Key Skills» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), «Εισαγωγή στο Project Management with PMI Methodology» (Actum Consultant) καθως και έναν πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Πολιτιστική Διαχείριση/Μουσειολογία (Hellenic American Union) ως απόρροια της ενασχόλησής του με τον χώρο της Τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία) συνδυάζοντας την καλλιτεχνική του ματιά με το διαχειριστικό/οργανωτικό κομμάτι.
Πέραν όμως της πολυετούς εμπειρίας του βασιζόμενης στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών, ο Δημήτρης είχε αντιληφθεί πως αυτό που θα έδινε ουσιαστικό νόημα στον ίδιο ήταν η ενοποίηση τόσο των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του όσο και των ικανοτήτων που διέθετε, στο πλαίσιο μιας συνειδητής, συνεπούς και επίμονης «ψυχικής διαδρομής και αναζήτησης». Μιας αναζήτησης που θα άλλαζε τόσο την ματιά του στο δικό του γίγνεσθαι όσο και τον τρόπο με τον οποίον επιθυμούσε να προσδιορίζεται επαγγελματικά, οδηγώντας τον σε αλλαγή καριέρας.
 
Έτσι το 2011 ξεκίνησε την διαδρομή του στην επιστήμη της Ψυχολογίας, κάνοντας σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και το 2016 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του (“Sounds of silence: How therapists experience silence in the therapeutic process”) με διάκριση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.
Παράλληλα, με τις σπουδές του στην Συμβουλευτική ξεκινάει να επιμορφώνεται σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως “Art Therapy” (Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο) και “Psychopathology” (ICPS). Παρακολούθησε μια εξάμηνη εκπαίδευση στην «Ιατρική Ψυχολογία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και απέκτησε πιστοποιητικά εξειδίκευσης σε θεματικές όπως «Κοινωνική Ανθρωπολογία», «Το Α και το Ω στις Συμβουλευτικές Συνεδρίες» και «Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 
Επίσης ολοκλήρωσε τρείς ετήσιες εκπαιδεύσεις από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την απόκτηση των αντίστοιχων πτυχίων εξειδίκευσης: «Μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας», «Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική» και «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Life Coaching και  Mentoring». 
 
Ο Δημήτρης έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (EAP).
 
Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνεργάζεται με το Κέντρο Ημέρας Alzheimer, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς (φροντιστές) των ανοϊκών ασθενών. Παράλληλα είναι εκπαιδευόμενος εκπαιδευτής στο πρόγραμμα «Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία – Προσωποκεντρικές Ρίζες» του ICPS και εκπαιδευτής στο πρόγραμμα  “Btec Diploma in Therapeutic Counselling”.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Συμβουλευτική και Life Coaching
Project Management
Ιατρική Ψυχολογία
Οργανωσιακή Συμπεριφορά

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2017-2019
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2016-2017
  Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης: «Κατάρτιση στην Συμβουλευτική, το Life Coaching και το Mentoring»
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2016-2017
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2016-2017
  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης: «Μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας»
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • 2013
  Πτυχίο Εξειδίκευσης: «Ιατρική Ψυχολογία»
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2011-2012
  Ψυχοπαθολογία
  ICPS
 • 2011-2016
  M.Sc. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 2009
  Βελτίωση Ικανοτήτων Διοίκησης & Οργανωσιακή Συμπεριφορά
  Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)
 • 2003
  Επαγγελματική Κατάρτιση: «Management – Ολική Ποιότητα»
 • 1990-1997
  B.Sc. στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
  Πανεπιστήμιο Πειραιά
Εγγραφείτε στο Newsletter μας