Αναστασία Πεχλιβανίδου, B.Sc., Pg. Dip. 

Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη και η ευαισθησία της για τα παιδιά την οδήγησε στην απόκτηση του πρώτου της πτυχίου από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών (1999-2003). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, γοητεύεται από την επιστήμη της ψυχολογίας και αποφασίζει να δώσει κατατακτήριες στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποκτά το δεύτερό της πτυχίο στην Ψυχολογία (2004-2009). Παράλληλα με τις σπουδές της εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσιο παιδικό σταθμό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (2004-2005).  Αφουγκράζεται με προσοχή τις δυσκολίες, τις ελλείψεις και τις ανησυχίες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων.

Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε αυτούς τους δύο κόσμους ξεκινά το προσωπικό της ταξίδι αυτογνωσίας στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση. Συγκινημένη από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της προσέγγισης, επιλέγει να ακολουθήσει το τριετές βιωματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη συμβουλευτική και το 2010 αποκτά  το Pg.Diploma in Person-Centred Counselling του Πανεπιστημίου του Strathclyde της Γλασκώβης. Πιστοποιείται επίσης, ως εκπαιδεύτρια του Αποτελεσματικού Γονέα από τον φορέα Gordon Hellas.

Έκτοτε, αξιοποιώντας και τις δύο της ιδιότητες ως νηπιαγωγός και ψυχολόγος, εργάζεται σε ιδιωτικά σχολεία και συνεργάζεται με το δημόσιο φορέα ΙΔΕΚΕ οργανώνοντας ομάδες γονέων και ομιλίες σε σχολεία της Αττικής. Το 2009 συνεργάζεται με ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας αναλαμβάνοντας το ρόλο του ψυχολόγου, φροντίζοντας τις συναισθηματικές ανάγκες παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και την ενδυνάμωση, στήριξη "απεγνωσμένων" γονέων και ενηλίκων.

Η συνειδητοποίηση της δύναμης του παιχνιδιού στην ψυχοθεραπευτική σχέση, της ανοίγει το δρόμο προς την παιγνιοθεραπεία. Μαγεμένη από τον ξεχωριστό κόσμο του παιχνιδιού μετατρέπεται σε "νεραϊδούλα" και εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια και συστηματική εποπτεία για να μπορέσει να αξιοποιήσει το "μαγικό ραβδί" της παιγνιοθεραπείας στη θεραπευτική της δουλειά αρχικά με παιδιά και εν συνεχεία με ενήλικές. Αποφασίζει να ακολουθήσει και τον τέταρτο χρόνο του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Συμβουλευτική, ερευνώντας το πεδίο της παιγνιοθεραπείας σε σχέση με τις συνθήκες της Προσωποκεντρικής. 

Από το 2012 εργάζεται παράλληλα στο ιδιωτικό της γραφείο προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες που αναζητούν συμβουλευτική υποστήριξη. Τέλος, από το 2013 εκπαιδεύεται ως διευκολύντρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS.