Άννα-Μαρίνα Ιωσηφίδου, Ph.D., ECP

Διευθύντρια - Διασφάλιση Ποιότητας

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Έλαβε Bachelor of Arts στην Πολιτισμική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στο Λονδίνο απ’ όπου και έλαβε Master of Science στην Κοινωνική Ανθρωπολογία. Το 1990 από το LSE της απονεμήθηκε Διδακτορικό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της ήρθε στην Ελλάδα όπου και δίδαξε για ένα χρόνο Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επόμενα χρόνια τη βρήκαν να διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και μετέπειτα Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Συγχρόνως είχε ξεκινήσει τις σπουδές της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το ICPS σε συνεργασία με το University of Strathclyde, από το οποίο και αποφοίτησε το 2004.

Συνεχίζει κατά διαστήματα να διδάσκει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αλλού, αλλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι πλέον η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, αλλά και ως εκπαιδεύτρια/διευκολύντρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής και ως καθηγήτρια στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας του ICPS.

Η Μαρίνα έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα πάνω στην Κοινωνική Ανθρωπολογία. Ερευνητικά την ενδιαφέρει η συσχέτιση της Συμβουλευτικής και της Ανθρωπολογίας.  Συγκεκριμένα θέματα που αγγίζουν τις τελετουργικές πρακτικές, το φύλο και την ανάπτυξη ταυτότητας, τις διαδικασίες προσωποποίησης, την ενσυναίσθηση και τις μεθόδους κατανόησης των άλλων, είναι του άμεσου ενδιαφέροντος της.