Αγάπη Δενδάκη Ph.D.c.,

Η Αγάπη εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών και ειδική παιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής και Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθήνας, έχει Master of Education στη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση από το University of La Verne, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας και σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος αυτού.

Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πολυετή διδασκαλία Αγγλικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης, έχει σχεδιάσει, οργανώσει  και διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες, υπό την αιγίδα Ελληνικών Πανεπιστημίων και ιδιωτικών φορέων.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει βιβλία για την ξενόγλωσση εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, στις μαθησιακές δυσκολίες και στα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών.